Ja tam widzę z +10% od momentu wystrzału na akcjach Scope. A ile ty się spodziewasz? Cormay ma okazję na tym coś zarobić ale to nie będzie żadna fortuna. Dywidenda + wzrost wartości akcji da może z 6 mln.
Tu nie chodzi o to, czy ma akcje. Total FIZ musi pokazać zwrot z inwestycji w Cormay i SCPF. Na 100% transakcja z Bio Rad obejmuje rozmowy na temat Cormay’a. Zbyt madrzy zarzadzajacy tam siedza. Bedzie news o cormay. Jak TOTAL pokaze wyniki FIZ za 2022 po akcji ze scope i cormay’em to inwestorzy będa tam oknami walić. Teraz albo nigdy! Sa na fali. I na dodatek jeszcze bio-rad to jest drugi cormay tylko 100x wiekszy - maja tez oddział w PL. W taki lub inny sposob bedzie wspolpraca z cormay. Łapiński dawno temu deklarował, że chce budować grupę spółek bio o medtechowy! To się właśnie dzieje. Z 500 mln na kontach moga wszystko
Cormay jest tak niedowartościowany, że to głowa mała! Dobity, głodny akcjonariat. Wysoki free float. Tam 80% akcji w obrocie ze dwa lata gemu zmieniło właściciela na poziomach 2,2 - 3 zł. To z tego miejsca powinno rosnać. Idealna spółka na granie wysoko!
Snujecie optymistyczne wizje które nigdy się nie sprawdza. Po pierwsze gdyby tego typu wariant miał nastąpić nie mielibyśmy ucieczki prezesa ! Po drugie czemu Total wywalał akcje i ludzie z zarządu którzy później odeszli ! Nikt tego gniota nie wywinduje gdyż nie ma ku temu podstaw a hurtownia Cormay nic nie osiągnęła oprócz pustych obietnic.
Trudno uwierzyc ze za te 7 milionow ktore dostalo scoupe za akcje to dla cormaya tylko dywidenda lub zysk na akcjach scoupe. Przeciez ponad 40 tys. akcji mogli kupic taniej na rynku. Jesli scoupe ma jeszcze cos dla cormaya , do tego w 3 kw. ma pojawic sie Equisse, i moze nowy prezes , wychodzi na to ze jesien moze byc na bogato.
Dnia 2022-08-09 o godz. 21:23 ~-cck napisał(a): > Trudno uwierzyc ze za te 7 milionow ktore dostalo scoupe za akcje to dla cormaya tylko dywidenda lub zysk na akcjach scoupe. Przeciez ponad 40 tys. akcji mogli kupic taniej na rynku. Jesli scoupe ma jeszcze cos dla cormaya , do tego w 3 kw. ma pojawic sie Equisse, i moze nowy prezes , wychodzi na to ze jesien moze byc na bogato.
Mieli podpisany list intencyjny który przepadł. CRM który jest dystrybutorem nie załapał się nawet na współpracę ze Scope w zakresie... dystrybucji. Swojego czasu liczyłem że Scope wykupi akcje Totala z CRM po fajnej dla Totala cenie natomiast byłem przekonany że do tego momentu współpraca obu spółek będzie przez Total zacieśniana, a nie jest.
Bardzo dziwne tym bardziej ,ze zarzadzajacyi funduszem Total FIZ Tomasz Markowskie na ostatnim Walnym Zgromadzeiu dnia 21 czerwca 20222 nadal pelnil funkcje Przewodniczącego Rady Nadzorczej. http://ir.pzcormay.pl/wp-content/uploads/2022/06/tresc_uchwal_ZWZ_PZ_CORMAY_SA_21.06.2022.pdf
Dnia 2022-08-30 o godz. 15:38 ~DIFIHUHO napisał(a): > Cośmusza zrobic bo tutaj od roku wegetacja.Najpierw niech wybiora prezesa,bo wychodzi na to że nikt się nie pcha.
Myślę, że nie rzecz w chętnych, a w tym że po prostu nie szukają.