Na 2 PLN to gruba przesada i wiem że odpisuje na prowo-posta, ale co tam. Faktycznie jesteśmy przed super wynikami. Kurs po wynikach pewno skoczy o 2-3 zł do góry choć faktycznie powinien przekroczyć 10pln (wątpię by więcej znając realia GPW/NC). Wtedy będzie czas na sprzedaż i na koniec roku po spadkach (charakterystyka zarobkowa spółki) będzie można kupić znów (wtedy rozpoczyna się ponowny cykl, czyli: powolny wzrost kursu, dywidenda, dobre wyniki za Q2, sprzedaż)
niestety ktoś bez końca dokłada po 5k na S. Mam nadzieję, że to nie pochodna programów motywacyjnych, których bardzo nie lubię. Lepiej płacić premię kluczowym pracownikom i niech to będzie widoczne w kosztach niż drukować akcje. Ale obym się mylił.
Eh, tak było i tym razem. To ukryte zlecenie wraca tutaj od miesięcy. Może i jest to dobry omen - zależy, jak na to spojrzeć. Poczekajmy do piątku, zobaczymy, co będzie grane.
Dnia 2022-08-9 o godz. 9:15 ~Slimak napisał(a): > Nikt nie chce perły po 5 ?? Chyba wyniki słabiutkie.. > Dnia 2022-08-10 o godz. 12:31 ~Slimak napisał(a): > Tak tak łykać towar po taniości.
> Może nam kolego wyjaśnij, o co Ci chodzi? :) Bo skomlesz, jak nie bierzemy, a jak bierzemy, to szczekasz... pogubiłem się, co Ty właściwie mówisz?
Trudno o spółkę ze zdrowszym bilansem na naszej giełdzie. Perspektywy bardzo ok, świetne zarządzanie (patrz: akwizycje). Można się jedynie przyczepić do sezonowości, z którym póki co trudno im sobie poradzić. Ale to detal. Cena 5 zł i do tego upierdliwa sprzedaż po tych 5 zł pakietów po 5000 to jakieś nieporozumienie.
Ja jestem spokojny, obrot sie zwieksza bo obserwujacy spolke wiedza ze jest szansa na 25-30% w gore w kilka dni, jak zazwyczaj po wynikach za 2 kwartal, zapinamy pasy bo bedzie ciekawie :) Odnosnie programu motywacyjnego, nie pamietam w ktorym watku ktos pisal o tym ze jest dwuletni lock-up ale nie potrafie odnalezc zrodla. Moze ktos z forumowiczow wie wiecej?
Dokladnie, nie mamy sie co martwic, wg mnie przewidywana stopa dywidendy przy obecnym kursie to ok 15% (zakladajac podobna czesc zysku netto jak za 2021 przeznaczona na dywidende), zdrowy biznes, nawet jezeli spolka w 2023 wroci do wynikow z 2021 to obecna cena i C/Z sa smiesznie niskie.