• Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Mj [178.42.136.*]
    Nie wiem, kto to sprzedaje w okolicach 180, ale mnie jakoś nie martwi wysyp frajerów schodzących z haków i sprzedających akcje w cenie nieodzwierciedlającej nawet wartości gotówki, którą Scope dostanie. Projekt Becteromic wyceniany jest obecnie przez giełdę w wartościach ujemnych, co wskazuje na to, że dużą cześć akcjonariatu to półgłówki. Chociaż... Określenie "półgłówki" nawet w połowie nie oddaje poziomu ich intelektu.

Ja tam sobie powoli trochę dokupię. Chociaż może nie tak powoli, bo zaraz będzie przejście na rynek regulowany, jakieś ruchy w sprawie Becteromic. Tanio długo nie będzie. A jest bardzo tanio. Jak piszę wyżej: projekt o potencjalnej wartości lekko licząc 300 zł na akcję wyceniany jest na minus.
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Haha [89.64.11.*]
    PCROne był "lekko licząc" wyceniany na 400 mln $+. Tylko frajer może kupować te akcje powyżej 180 bo to już przekracza wartość spółki. Od ceny sprzedaży odejmij sobie straty z lat poprzednich, podatek, prowizje i 50% dywidendy i wtedy sobie "lekko licz" ile powinien wynosić kurs...
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Mj [178.42.136.*]
    Weź mnie synek nie ucz czytać bilansów. Podszkol się nieco i dopiero startuj.
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Otco [130.185.237.*]
    Chłoptyś nie Kuma że w tym roku w Kasie spółki pojawi się ok 470 mln PLN i w kolejnych latach z PCR może wpłynąć kolejne 300 mln PLN. Spłacą pożyczki i kredyty w kwocie 18 mln PLN i spokojnie pokryją koszty operacyjne wyceniane na ok 10 mln PLN. A w zanadrzu jest Bacteromic z potencjalną komercjalizacją w przyszłym lub w 2024 roku. W dodatku 50% dywidendy(lub skupu akcji) to minimum więc może się zdarzyć że na podzielenie się z akcjonariuszami przeznacza duozo więcej niż 50% Keszu jaki będą mieli.
    Nie wiem jak inni ale jeśli po odcięciu będzie można jeszcze taniej niż obecnie kupić akcje to ja będę łykał pod kolejne dywidendy które będą wynikały z Bonusów za PCR one i z Komercjalizacji Bacteromic sumaryczna kasa jaka może wpaść akcjonariuszom z tych 2 projektów z samych dywidend powina być znacznie wyższa niż owe 170 pln. A zakładam że spółką będzie pracowała nad kolejnymi projektami i że z Bacteromic będzie też przez długie lata mogła kasować Bonusy i to pewnie większe i na dłużej niż w przypadku PCR /One z tymi 70 mln $ rozłożonymi do 2027 roku.
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Mj [178.42.136.*]
    Warto też zwrócić uwagę, że po sprzedaży PCR One wzrosła wiarygodność spółki. To już nie jakieś bajki o projektach, które może zostaną sprzedane, ale jest jasny dowód, że potrafią je faktycznie spieniężyć. Po wejściu na rynek regulowany fundusze na bank będą wchodzić, bo relacja potencjalnego zysku do ryzyka jest bardzo atrakcyjna.
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Haha [89.64.11.*]
    Otco, cały czas piszesz o "kosztach operacyjnych", już ci pisałem w innym wątku,weź w końcu otwórz raporty spółki i zobacz jakie są straty od początku działalności... Te wasze 470 mln to już 460 bo nie potraficie nawet sprawdzić kursu dolara. Do tego jest już dawno w cenie akcji. Łykajcie akcje nawet po 200, dostaniecie około 90 zł dywidendy i sprzedacie akcje po 100... "chłoptysie" bez kalkulatorów...
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Aaa [37.47.231.*]
    ~Haha, inwestowanie to strategia, wizja przyszłości, wiedza, odwaga i determinacja a niektórzy tu mają klapki na oczach jak koń i widzą tylko 10 procent drogi.
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Liberty [37.47.217.*]
    @haha uważasz że straty z lat poprzednich muszą komuś oddać z tych pieniędzy które właśnie zarobili??? Komu??? I ile??? Może i ja dostanę???
  • Re: Bardzo dużo frajerów tutaj... Autor: ~Otco [130.185.237.*]
    Akcji jest mało spółka będzie miała samej Kapuchy tyle co jej kapitalizacja. Spółka będzie wchodziła na Główny rynek i fundusze mogą się ładnie ustawiać patrząc na to jakie poziomy dywidend mogą wypłacać w kolejnych najbliższych latach z PCR/One i z Bacteromic zarówno z Płatności za IP jak też z Bonosow kamieni milowych rozwoju produktu i jego sprzedaży.
    W dodatku Spółka zapowiadała ze po komercjalizacji projektów będzie się starała mieć w rozwoju kolejne 2-3 projekty na raz. Więc Komercjalizacją PCR One to dopiero poczatek---właśnie DLATEGO ŻE UFOWODNILI ŻE POTRAFIĄ REALIZOWAĆ PROJEKTY KTÓRE DUZI ZAGRANICZNI KLIENCI CHCĄ KUPIĆ. A to tak jak w każdej innej branży pokazuje ze MAJĄ KNOW How komercjalizacji ich projektów co przed pidpusaniem Umowy nie było pewne, ponieważ na NASZYM BANANIE BYŁO MNÓSTWO SPÓŁEK MARZYCIELSKICH W BIOTECHU Z KTÓREGO KONKRETÓW FINANSOWYCH I SUKCESÓW NIE BYŁO.

SCP jest jednym z nielicznych przypadków sukcesu tego typu spółki kiedyś była htl z ich lancetami którą to spółkę dawno temu wykupili Amerykanie.

Także HEHEHE przed umową teoretycznie kupowało się kota w worku pomimo że prezes był przekonany że swoje projekty skomercjalizuje lub dprzeda za gruby hajs. Teraz już wiadomo na 100% że to potrafi zrobić i nie mam wątpliwości że z Bacteromic będzie tak samo - - - dlatego to 170 pln czy 200 PLN to nie jest wycena godziwą. Ale jak wiadomo Spółki i rynek chodzi od niedowartościowania do przewartościowania i na odwrót. Dlatego kiedyś 170 200 PLN na SCP mogło być przewartościowaniem ale Teraz jest napewno - niedowartościowaniem
[x]
SCPFL -0,83% 167,60 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.