• Dziwne to wszystko Autor: ~Igor [5.62.43.*]
    To huuuge miał przejmować, w tylu epsi o tym było, że już rozmawiają, że tuż, tuż. Teraz okazuje się, że to huuuge ma być przejęty...
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: ~snow [89.64.52.*]
    Lubią spekulować .Komunikat o przejęciu oznacza jedno - skup został zakończony ,bo nie podnosilby sobie ceny w trakcie jego trwania
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: ~kupili_tanio_sprzeda [147.161.249.*]
    Kupili tanio, teraz pora komuś sprzedać ten pakiecik za wyższą cene ;)
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: ~Kasia [46.204.96.*]
    W skrócie: sprzedali za 50, odkupili za 17, sprzedają po 21. Mają łeb do finansów, bo do gier znaczenie gorszy.
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: pewniakgpw [5.173.24.*]
    Kasia i tu się mylisz. Jak mniemam jesteś młodym graczem, który nie ma bladego pojęcia jak robi się takie biznesy. Jedno jest pewne, tutaj będzie rosło i pójdzie wysoko. "Tanio" to już było.
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: ~Krzys [195.74.51.*]
    @pewniak, z pewnością wieczorem otworzę piwko, a jak bedzię z kursem to czas dopiero pokaże :)
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: pewniakgpw [5.173.24.*]
    Krzyś twoje zdrówko. Ja zaraz zmykam na wieczorny trening. Odezwę się wieczorem. Co do kursu to każdy widzi. Zbierają wszystko co się da. Część akcji przechodzi z ręki do reki po jeszcze niskim kursie. Dla mnie wygląda to tak.

Spółka na obecnym etapie i wycenie jest bardzo tania. Wystarczy spojrzeć na C/WK innych spółek z branży gier. Nie ma co ściemniac. Jesteśmy najtańszą spółką, z mocną pozycją na światowym rynku, z zyskami itp.

Duzi gracze od roku czasu skupują konkurentów. Ostatnia padła playtika.

Teraz będziemy My. Mnie interesuje 50+. Będzie, to sprzedaję.

Duży gracz już jest dogadany. Teraz robia im jeszcze tanie zakupy. Dojdą na kilku podmiotach pod 4,99 % ze średnia 25 zł. Potem skupują resztę i mają jeszcze w gratisie 6,5 mln akcji własnych. Żyć, nie umierać. Przy obecnej inflacji na światowych rynkach to taka firma jak Huuuge jest lepsz nić obligacje, lokaty
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: ~Krzys [195.74.51.*]
    @ pewniak, dzięki za opinie. dla mnie brzmi całkiem sensownie, chociaż 50+ to dosyć odległy horyzont.
  • Re: Dziwne to wszystko Autor: pewniakgpw [94.254.172.*]
    Z tym horyzontem to nie tak daleko. Prędzej wysoko. Rozmowy już trwają. W przypadku Playtiki tak na prawdę trwały 7 dni a potem hasło o 46% pow. aktualnej ceny. Łącznie poszło 60% w dwa tygodnie. Nam na dzien dzisiejszy dałoby to 35,2 zł. Jedni się cieszą, inni nie. Liczy się szybkość. I zakładam, że tutaj będzie podobnie.
[x]
HUUUGE -2,50% 23,40 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.