Obie spółki są przykładami wyjątkowo zdrowych i mega dochodowych.
Zwróć uwagę że bowim cierpi straszliwy marazm lub może kombinatorstwo...
Niestety pompowane są "puste" spółki a stalprofi, bieim gniją na p/e 2!!!!!!!
Ja swoje inwestycje (60%) mam w arcticu bowim stalprofi
Wkurza mnie gdy widzę rosnący kilkanaście % mabion datawalk czy inne popularnebaloniki a moje spółki omijane są szerokim łukiem ale uwierz przyjdzie czas że rynek zacznie kupować wartość a nie modę.
Wydaje się, że Bowim doczeka się właściwej wyceny. Inwestycje publiczne będą raczej zwiększane niż hamowane aby uciec do przodu. Podobnie z wydawaniem pieniędzy na szeroko rozumianą obronność. Lubawa może także odnieść korzyści z obecnej sytuacji.
Trudni czekajmy, miejmy nadzieję że zanim się doczekamy nie będzie jakiejś globalnej zwały...
Jednak moda i tylko moda się liczy, patrzę że bumech szybciej mapompuja na 100 niż my dojdziemy do 11 ehhhhh.
Czasem juz nie mam siły "się denerwować " obserwując notowania i wzrosty niektórych spółek che mi się śmiać.
Z drugiej strony jak patrzę na bowim też chcę mi się śmiać taką spółka za takie pieniądze z takimi zyskami a taka niechęć i obawa przed kupnem niewiarygodne.
Ale stwierdziłem że mam to gdzieś, zakupiłem interesujący mnie pakiecik i niech leży będzie na lata po 2 zł dywidendy rocznie starczy a zysku z tego roku styknie na kilka lat :)