• Być jak Arctic Autor: ~Inwestor [46.204.4.*]
    W pewnym momencie podejmując decyzję o zakupie Bowimu rozważałem Arctic. Na tą chwilę papier okazał się mocniejszy od stali.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~OBSER [46.205.158.*]
    Spokojnie Bowim też ładnie ruszy ! W każdej chwili może być ruch na stalówkach.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Obie spółki są przykładami wyjątkowo zdrowych i mega dochodowych.
    Zwróć uwagę że bowim cierpi straszliwy marazm lub może kombinatorstwo...
    Niestety pompowane są "puste" spółki a stalprofi, bieim gniją na p/e 2!!!!!!!
    Ja swoje inwestycje (60%) mam w arcticu bowim stalprofi
    Wkurza mnie gdy widzę rosnący kilkanaście % mabion datawalk czy inne popularnebaloniki a moje spółki omijane są szerokim łukiem ale uwierz przyjdzie czas że rynek zacznie kupować wartość a nie modę.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~at [83.5.106.*]
    spokojny odbior jest co widac po wskakujacych pakietach
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~OBSER [46.205.144.*]
    Prawda
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Inwestor [46.204.32.*]
    Wydaje się, że Bowim doczeka się właściwej wyceny. Inwestycje publiczne będą raczej zwiększane niż hamowane aby uciec do przodu. Podobnie z wydawaniem pieniędzy na szeroko rozumianą obronność. Lubawa może także odnieść korzyści z obecnej sytuacji.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~at [83.5.106.*]
    cel tu to nowe ath wiec spokojnie trzeba wyczekac az wywala resztki ci zniecierpliwieni.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Ja [31.0.65.*]
    Trudni czekajmy, miejmy nadzieję że zanim się doczekamy nie będzie jakiejś globalnej zwały...
    Jednak moda i tylko moda się liczy, patrzę że bumech szybciej mapompuja na 100 niż my dojdziemy do 11 ehhhhh.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Inwestor [46.204.45.*]
    Podbijam ponownie. Proszę spojrzeć na wykres Arctic Tak powinno być i na Bowim.
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Ja [83.131.179.*]
    Czasem juz nie mam siły "się denerwować " obserwując notowania i wzrosty niektórych spółek che mi się śmiać.
    Z drugiej strony jak patrzę na bowim też chcę mi się śmiać taką spółka za takie pieniądze z takimi zyskami a taka niechęć i obawa przed kupnem niewiarygodne.
    Ale stwierdziłem że mam to gdzieś, zakupiłem interesujący mnie pakiecik i niech leży będzie na lata po 2 zł dywidendy rocznie starczy a zysku z tego roku styknie na kilka lat :)
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~patol [46.205.146.*]
    a masz pewność że co roku będzie dywidenda?
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Andrzej89 [5.173.33.*]
    To co maja w kasie i to co zarobili w tym półroczu wystarcza z nawiązką na 5 lat dywidendy po 2 zł
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~Kolarz [37.30.37.*]
    Przecież to jest oczywiste, że będą chcieli sobie sypnąć kasy, po to prowadzą biznes, myśle że za 2022 będzie w okolicach 4 ziko
  • Re: Być jak Arctic Autor: ~John [37.248.179.*]
    ARCTIC zaczyna mieć " problem cenowy " . Będzie musiał zmniejszyć prowizję żeby sprzedać papier opakowaniowy . Gazetowy " już stoi " .
[x]
BOWIM -3,29% 8,22 2026-05-15 14:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.