• Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~maniek [190.2.130.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,516459
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Bardzo dobrze, że koś zorientowany patrzy właścicielom na ręce.
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~bbb [89.64.79.*]
    Tez uważam, że trzeba im patrzeć non stop na ręce, bo w TDJ kasy przybywa geometrycznie, a my ryzykujemy i finansujemy wszystko i cały czas stoimy w miejscu.
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~Txy [83.29.176.*]
    Stoimy w miejscu ? To chyba nie śledzisz za bardzo co się dzieje w spółce. Z jakimi aktualnymi wyzwaniami się zmaga i jak biegle przebiega proces transformacji. Chętnie podyskutuje z Tobą co miałeś na myśli „cały czas stoimy w miejscu” .
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Moim zdaniem kolega miał na myśli tylko i wyłącznie kurs akcji. Rozwój spółki jest tak szybki, a otoczenie makro tak sprzyjające, że kurs spółki powinien poprawiać ATH, a nie męczyć się jak obecnie.
    Póki co to bym się nie spieszył ze wzrostami bo będzie powtórka z 3,6. Dopóki nie będzie inwestycji i espi o nich kurs będzie wachal się jak do tej pory. Spółka tez jest mało popularna wśród mniejszościowych. Widać to po bankierze i innych mediach społecznościowych. Jedynie trigon i Jakub szkopek z earst widza tu większy potencjał. Może jak klepną ta umowę na 750 mln największa do tej pory w Europie srodkowo wschodniej w tej branży to coś ruszy. Tylko to tez ryzyko dla Famur bo bez inwestycji w kopalniach i takim otoczeniu rynkowym cena takich farm może wzrosnąć. Ale i tak cenowo 4,1 mln/ MW to bardzo dobra cena. Famur tez budował to po niższych kosztach niż aktualne co może mieć pozytywny wpływ na marże.
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~ppa [91.235.161.*]
    Co, połowę sprzedałeś?
  • Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~bbb [89.64.79.*]
    Sprawdź jak przybywa cash-u w TDJ, a jak u nas. Pytania to moja robota, zresztą nie pierwsze. Nie wszystko było publikowane. Szczerze, to gdyby nas TDJ nie łupił, to akcje chodziłyby już po 10 zł. Jak znajdę czas to opisze sytuacje z PST i Famur Solar i pokażę kto na tym zarobił i ile.

• Re: Odpowiedzi na pytania akcjonariusza Autor: ~Adrian007 [157.25.108.*]
    Chętnie bym o tym poczytał ;-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.70.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Niestety do takich informacji jako mniejszościowy nie masz dostępu. I odpowiedzi na te pytania nie dały Ci żadnych większych informacji bo wszystko było podawane w ESPI. Żeby coś wywnioskować musisz mieć dostęp do informacji do których nie będziesz miał dostępu. Jako mniejszościowy polegasz głównie na audytorach i inwestorach instytucjonalnych . Nie masz zaufania to nie inwestuj. To jedna z najistotniejszych rzeczy w inwestowaniu. Nie rozumiem tego większość z Was inwestuje w Famur i jest swiadoma, ze TDJ Was okrada. Gdzie tu logika. Dajecie się dymać na własne życzenie ? Z reszta patrząc po wszystkich spółkach i forum bankiera okradanie i sterowanie kursem to chleb powszedni. Tez ciekawi mnie skąd wziąłeś to 10zł. Nie sprzedałem akcji i mam je już powyżej 2 lat. Póki co ich nie sprzedaje bo postawiłem na ten projekt i czekam aż go skończą. Po prostu racjonalnie oceniam fakty. Póki co nie ma skąd brać paliwa do wzrostów. Wystarczy zobaczyć book to bill. Póki nie ma zamówień to Kurs bedzie się zachowywał tak jak aktualnie. Wszystkie wzrosty maja charakter spekulacyjny.
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.