Większość Was obserwuje ten wątek bo macie akcje ipopemy.
Ja patrzę na spółkę od strony wyników funduszy - niestety kilka osób za moim posrednictwem kupiło fundusze ipopemy. Wstyd mi spojrzeć tym klientom w oczy. Wyniki funduszy ipopema w tym roku są DRAMATYCZNE nominalnie i w porównaniu do innych tfi. Nie wiem czemu moja firma je dopuściła do dystrybucji i klientow. Wielki blad.
Co o nich myślicie??? Nie chodzi mi o akcje i obligacje jako rynek Chodzi mi o fundusze ipopemy do konkurencji. Może warto je zamienić na takie same fundusze tylko quercusa, skarbca lub innego dobrego tfi. Tam przynajmniej pracują profesjonalisci. Co się u nich wydarzyło w tym roku??? Fundusze absolutne , akcyjne wróciły do wycen po 100 zyla za jednostke!!!! Nikt tak nie spadł na rynku. WYKASOWALI wszystkie historyczne zyski.. na wzrostach zarabiaja mało a spadają jak glaz. Fundusze które były kiedyś dobre szorują po dnie. Nikt tam chyba nie kontroluje ryzyka.A zarzadza kto to też już nie wiem. Kolega mówi że to sami wywalcy z BPH i Trigona. Wiecie jakie afery tam były.. Fundusze dłużne - też dno Przedstawienie cały czas mówią że jest tanio i się odbije. Nie mogę ich już słuchać. Na większości funduszy brak komunikacji komentarzy. Nic nie wiadomo. Klientom nie wiadomo co powiedzieć. Stracili wiarygodność dla mnie. Jak znacie sytuację to napiszcie coś proszę..
Wyniki funduszy Ipopema są porównywalne do pozostałych ,myślę że już dłużne w większości będą zarabiać ,ale w sumie lepiej i taniej inwestować w ETF-y ,tego typu firmy jakQrs,Skarbiec są na obecne czasy mało przydatne.Tylko jest ciekawa jedna rzecz ilość gotówki w tych firmach a wyceny naGPW.
przykład fatalnych wyników: fundusz Globalne Megatrendów spadł w tym roku - 36% (na minusie) a taki S&P tylko -6% na minusie jest 2 sierpnia , patrzę na inne indeksy światowe i co ten koło kupował, żeby stracić 36% w tym toku prawie 40% za 12 miesięcy?
przykład fatalnych wyników: fundusz Globalne Megatrendów spadł w tym roku - 36% (na minusie) a taki S&P tylko -14% na minusie jest 2 sierpnia , patrzę na inne indeksy światowe i co ten kolo kupował, żeby stracić 36% w tym roku prawie 40% za 12 miesięcy?
Niestety, odkryłeś głęboka patologie oszustów naciągających ludzi którzy jutro nadal będą anonimowi i bez konsekwencji osobistych. Czas o tym mówić glosno wskazując konkretne osoby palcem z nazwiska. Nie z nazwy firmy. listowac z nazwiska wszystkich decydentów w tych firmach. Kto się odważy pierwszy?
Zapraszam wszystkich chętnych do aktywnej grupy inwestycyjnej.Analizujemy spółki zarówno z rynku NewConnect jak i Wig-u.Jeżeli cenisz sobie merytoryke,chcesz się dowiedzieć czegoś ciekawego, lubisz dzielić się wiedzą, to to będzie idealne miejsce dla ciebie:) Uprzedzam,że osoby, które trollują, obrażają innych forumowiczów, nachalnie naganiają na spółki bez przedstawienia argumentów, są banowane lub permamentnie usuwane ze społeczności:)Cenimy sobie harmonie.Rekrutacja potrwa kilka dni, link z zaproszeniem umieszczam poniżej:https://discord.gg/tG5zz3VpGc
Zapraszam wszystkich chętnych do aktywnej grupy inwestycyjnej.Analizujemy spółki zarówno z rynku NewConnect jak i Wig-u.Jeżeli cenisz sobie merytoryke,chcesz się dowiedzieć czegoś ciekawego, lubisz dzielić się wiedzą, to to będzie idealne miejsce dla ciebie:) Uprzedzam,że osoby, które trollują, obrażają innych forumowiczów, nachalnie naganiają na spółki bez przedstawienia argumentów, są banowane lub permamentnie usuwane ze społeczności:)Cenimy sobie harmonie.Rekrutacja potrwa kilka dni, link z zaproszeniem umieszczam poniżej:https://discord.gg/tG5zz3VpGc