Jaki macie plan na CCS? Sierpniowy raport, jeśli pójdzie dobrze, pewnie dźwignie cenę w okolice 5-6 zł. Zależy w jakiej cenie kto kupił, ale to już będzie dobry czas na spieniężenie. Czy czekacie na 2023, po rocznym raporcie może być jeszcze lepiej? Czy i tak będziecie trzymać? A może trzymacie pod dywidendy? Jeśli zysk utrzyma poziom poprzedniego kwartału, można oczekiwać dużego zwrotu, spółka co rok dzieli się zyskiem w niemalże całości
Z marszu trzeba uwzględnić obywateli Ukrainy bo jakby nie patrzeć to trochę ich zjechało do nas i pewnie będzie miało wpływ na wyniki. Dopóki jest na pokładzie PN to będzie dobrze bo dotychczasowe inwestycje to potwierdzają (GTS, KRC).
Średnia na Otlog mam8,8 wiec całkiem tanio ,przyjrzyj się tez KGL ( Nadolski ładny pakiet tam ma i ogólnie muszę przyznać ze warto mieć akcje gdzie on jest ). Przykład : geotrans ( już wyszedł, ale dał ładnie zarobić ) ,Ccs, Otlog ,KGL
Bez przeszacowania zarobili około 13 baniek ( 1 zł na akcje ) za pol roku , 3 i 4 kwartał powinno być dużo więcej ,potencjał jeszcze jest do wzrostu kursu ,ale jakaś korekta musi być. Teraz trzeba poczekać na decyzje sądu ,oczywiście pozytywna . Narazie sprzedałem pol pakietu po 20 zł , polowe zostawiłem i czekam na wyżej , jak będzie korekta do 15-16 to odkupie to co sprzedałem .
Wielkie dzieki! Ja bardziej patrzę na poziom EBITDA, bo oni caly czas maja dość wysoki koszt finansowania, ale zgoda ze 3 i 4 q powinny byc lepsze. Bez tego przeszacowania powinni zrobic spokojnie ok 35mln netto.+ inne extrasy, umowy, nowi akcjonariusze itd. Ale prawda że korekta po takim wzroscie sie należy, choc dzis widac że ktos mądrze zawijał, co jakis czas. Ja chyba odpuszcze timingowanie i poczekam, ale dzieki za Twoje view.
Max, jest tak jak pisaleś... Szacun!!!
Ja się trochę częścią "pobawilem" ale przy obrotach kilka tysiecy sztuk odpuscilem, mam tyle co mialem, trochę zoptymalizowalem cene, ale na malej "paczce" - czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń