w kwietniu zeszłego roku kupiłem akcje po 6,8, wieszcze pisały poematy że pod koniec zeszłego roku akcje będą po 12, a nawet 16zł, teraz to samo łapanie naiwnych a później lament, po tej podbitce zjadą do bazy jak to pisze gary, nie dajcie się zwieść.
orlen jest stabilny ?-ze 120 na 60zł czyli 50% w dół i banki są stabilne i cały ten wig jest stabilny dobre, to się nadaje do prasy(czytaj na forum bankfrajera)
Z orlenem to jest dosc smiesznie, lotos byl prawie 2ozl nizej na akcji niedawne, wybil wyzej Orlen pokazuje dobre wyniki nie rosnie, inne spolki po kilkanascie procent nawet nie dawno wyplacal dywidende, i smieszne wzrosty, ta spólka jest tak niedowartosciowana, ze az wola to o pomste do nieba pytanie....co jesli dalej ktos bedzie gral na spadki orlenu, bo jestem pewna , ze tak jest- wtedy ten przelicznik bedzie ze strata dla posiadaczy akcji
to my tez....wahania ceny dziennej na orlenie jest bardzo duze...wiem, b o tez mam akcje orlenu. Kiedys mi sie wydawalo, ze to stabilna spólka...ale...czy ja wiem...
dlatego jak mówię wolałbym że jak inwestuję w gaz pgnig to w gaz - a nie we wszystko nie wiadomo w co bo koncern multi + kultura + jedzenie na stacjach itp. - ale nie ma wyboru...
i własnie, jak gaz bedzie wysoko, a musi byc siłą rzeczy patrzac na to co się dzieje na swiecie, a orlen nisko, bo ktos kto ma duzo kasy bedzie mial takie widzimisie... ciezka decyzja