Cytat:"Ailleron, polski software house i dostawca usług IT, oraz ArangoDB, producent skalowalnej, grafowej bazy danych typu open-source, połączyli siły, aby zrewolucjonizować rynek rozwiązań IT dla sektora finansowego."
ailleron to nie jest firma która potrafi zrobić dobry produkt i wyjść z nim na rynek. Oni działają metodologią która sprawdzała się 15 lat temu, na zasadzie my wam zrobimy produkt bo mamy ludzi, wy na zapłacicie a później to sprzedamy jeszcze innym xD jako swój własny produkt
to już się nie sprawdza, i widać to na przykładzie produktów w ailleronie, Masz livebank, który od 2017 roku praktycznie się nie sprzedaje. mówili o cloud i wdrożeniach, ile ich już miało być xD i nie widzę ani jednego - w mojej ocenie im to jeszcze nie działa i czekają aż im ktoś zapłaci aby to zacząć robić.
Kolejne produkty niewypały jak chat bot i robowealth - na temat tego ostatniego styczeń gadał, że rynek nie jest na takie coś gotowy xD taaa, rynek nie gotowy, tymczasem już prawie każdy bank ma swojego własnego - po prostu ten ich produkt był totalnie bezużyteczny i za drogi do wdrożenia. A już nie mówię o chatbot, który pewnie pisało z 3 developerów i myślili że rynek zawojują xD Ta firma umie tylko w outsourcing, nic innego
Kolego LiveBank jest wdrożony w 11 krajach azjatyckich i 5 krajów zostało do wdrożenia w samym CitiBanku, nie pisz, że to nie działa i czekają aż ktoś im zapłaci żeby zacząć robić, czy wersja saas będzie się sprzedawać? Trudno powiedzieć,na razie wiemy tylko o PKO BP
tylko wdrożenie w citi to jest te z 2016 i jak widać nie umieją do teraz sobie z nim poradzić skoro go nie zakończyli. citi usa się na nich wypięło. póki co wiemy o PKO xD co wiemy? :D miało być to ile temu już uruchomione? Nadal nie jest i nie ma dostępnej tej usługi w PKO, więc znów im coś nie pykło xD W ogóle, z tego co kojarze i co Skrabski mówił, to do teraz już conajmniej w kilku bankach to powinno być uruchomione xD a nie ma nawet w jednym.
Dnia 2022-07-31 o godz. 10:12 ~Mex napisał(a): > Dwa wpisy o zabarwieniu negatywnym. Tobie tak bardzo zalezy na spaku aillerona, ze nie potrafisz pochamowac emocji. Glupis chlop i basta haha
dzisiaj ktoś kupił 400 szt tej padlinyto pozytywny news
ja tutaj swoje zarobiłem, ostatniego pakietu pozbyłem się na 12zł i nie mam zamiaru tutaj wracać bo to bez sensu. Kupisz kilkanaście k papieru i później musisz wychodzić z tego kilka dni albo tygodni żeby nie zwalić kursu. z zakupami tak samo
I z tym przestarzałym podejściem muszę się zgodzić w 200%, mając taki potencjał powinni już mieć dobre i popularne produkty. Na te chwile niewielu jest klientów których stać na ich rozwiazania. Jak przejęcia nie zmienia podejścia do rynku to nic tu nowego oprócz outsourcingu nie zobaczymy
moim zdaniem kierunek jest słuszny, zwłaszcza, że sporo banków wdraża nowoczesne platformy danych (BNP czy Barclays chwalą się takimi projektami) i do tego celu używa się między innymi baz non-sql (takim rozwiązaniem jest Arango). Obszar data management i data platform jest na czasie. Ja ten ruch postrzegam raczej jako zmiana kierunku z wdrażania rozwiązań, które może realizować każdy średnio-rozgarnięty dostawca w stronę specjalizowanych i wysokomarżowych usług i produktów. Zobaczymy jak im to wyjdzie...