• Otlog umowa. Autor: ~Damian [89.64.13.*]
    Rentowność wygląda ciekawie, zerwane łańcuchy dostaw i przeładunki węgla i jedzenia. Dobrze myślę, że we Świnoujściu przeładowują węgiel i żarcie z Ukrainy? Warto wejść? Za i przeciw poproszę.
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~tomaslfc14 [5.173.224.*]
    Dnia 2022-07-28 o godz. 09:45 ~Damian napisał(a):
    > Rentowność wygląda ciekawie, zerwane łańcuchy dostaw i przeładunki węgla i jedzenia. Dobrze myślę, że we Świnoujściu przeładowują węgiel i żarcie z Ukrainy? Warto wejść? Za i przeciw poproszę.

Za: "we Świnoujściu przeładowują węgiel i żarcie z Ukrainy",
    Przeciw: nie ma.

Mam nadzieję, że pomogłem. :)
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~Fan [77.254.203.*]
    Damian poczytaj wątki na forum, dużo linków jest wrzuconych, można sie rozeznać w sytuacji, wyjątkowo mało trolli mamy tu jeszcze!

Dość napisać że spolka bardzo optymistycznie spoglądała na ten rok (i zapewne na kolejne lata), na początku roku JESZCZE PRZED wybuchem wojny... Potem zaczęły się już komentarze zarządu, że możliwe jest przekroczenie prognoz... Doszedł bumech... Można sobie wywnioskować ze generalnie nie jest źle :-)

Do tego dywidenda w grze...

A do tego wciąż jest niedrogo... Nie było jeszcze solidnych wzrostów - zobacz ile kurs się kisił. Grubi (i były prezes) wchodzili po ok. 10 zl. Wciąż w mojej opinii mnóstwo miejsca na wzrost kursu, który odzwierciedli potencjał/perspektywy.
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~Sowa [79.191.33.*]
    Dodam jeszcze, że obecnie OTL dość tanio i szybko rozwinie i zmodernizuje "sprzęt portowy", co ustawi go na lata w rejonie Baltyku
    Kolejny aspekt, to że zarobią w dwa lata duuuuzo kasy, ale nie to wazne za tę kasę, podejżewam że ponownie odzyskają pakiet większosciowy w chorwackim porcie Luca Rieka i zrobią tam to samo co Posce, wiec moze powstać duża grupa logistyczna z portami południe - pólnoc, moze polaczone koleją.
    Pierwsi i najwieksi zyskają dużą przewagę, bo mysle że ruskie porty dlugo jeszcze, nawet po zakonczeniu wojny bedą omijane przez "normalnych klientów" wiec biznes na lata!!!
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~Sowa [79.191.33.*]
    Przepraszam, jeszcze jedno, niestety na minus, ale muszę!
    Mają wniosek o upadlosc w sadzie i choć moim zdaniem, bez zadnych podstaw, to jednak SĄD....
    Ten wniosek, mim zdaniem powoduje, że w bankach, leasigowych firmach itd. mają "pod górkę", Nawet jak Sad to oddali to Allianz bedzie sie odwoływał do skutku, bo rywalizują o chorwację, potrwa to trochę, takie życie
    Ale po pierwszym sukcesie w sądzie OTL odjedzie
    Jakiś element niepewnosci i ryzyka jest. Jak to zni
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~Fan [37.47.157.*]
    Tak, racja. Wniosek rozpoznawany jest jeszcze przez Sąd, minely już ponad 4 miesiące od espi w tym temacie. Sąd ma świetne tempo...
  • Re: Otlog umowa. Autor: ~inw [109.200.93.*]
    Zgadzam się
[x]
OTLOG -1,33% 13,40 2026-04-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.