• finanzasforex Autor: kspttw66 [83.21.46.*]
    Przeglądając Internet natrafiłem na stronę www.finanzasforex.com. Firma ta powstała nieco ponad roku temu i zajmuje się inwestowaniem na forexie. Ich zyski kształtują się w granicach 12 - 22 % miesięcznie, co jest dla mnie wręcz niewiarygodne. Czy jest to wogóle możliwe, aby ta firma osiągała tak duże zyski?
  • Re: finanzasforex Autor: przemekxtrade [217.153.78.*]
    Dnia 2008-05-09 o godz. 07:54 kspttw66 napisał(a):
    > Przeglądając Internet natrafiłem na stronę
    > www.finanzasforex.com. Firma ta powstała nieco ponad roku
    > temu i zajmuje się inwestowaniem na forexie. Ich zyski
    > kształtują się w granicach 12 - 22 % miesięcznie, co jest
    > dla mnie wręcz niewiarygodne. Czy jest to wogóle możliwe,
    > aby ta firma osiągała tak duże zyski?

Witam

Możliwe ani le bardzo mało prawdopodobne. Zacznijmy od tego, że ze względu na połączenie dużej zmienności oraz dźwigni finansowej na foreksie rzeczywiście mozliwe są bardzo wysokie stopy zwrotu - wystarczy choćby przyjrzeć się wynikom X-trade forex cup, gdzie czołówka "wykręciła" stopy zwrotu przekraczające 5000% w kilka tygodni. Jednak wiązało się to z podjęciem bardzo dużego ryzyka i to jest element, który firma, o której Pan wspomina.

Dla mnie wygląda to na swego rodzaju TFI, które inwestuje pieniądze klienta na foreksie, czerpiąc opłaty gdy zyski są duże. Jak dla mnie - śliski temat, firma zarejestrowana w Panamie a do tego mamiąca klienta, iż możliwy jest wysoki zysk bez wysokiego ryzyka. Nie jest. Szczerze zatem odradzam.

Pozdrawiam
  • Re: finanzasforex Autor: kspttw66 [83.21.51.*]
    Dlaczego to, że firma ta jest zarejestrowana w Panamie, ma tak duże znaczenie?
  • Re: finanzasforex Autor: przemekxtrade [217.153.78.*]
    Dnia 2008-05-10 o godz. 08:54 kspttw66 napisał(a):
    > Dlaczego to, że firma ta jest zarejestrowana w Panamie, ma
    > tak duże znaczenie?

Witam

nie jestem prawnikiem, ale moim zdaniem ma znaczenie fundamentalne - firma zarejestrowana w Panamie nie podlega ani KNF, ani odpowiednikowi polskiego nadzoru w innym kraju UE więc miałbym obawy co do bezpieczeństwa wpłaconych pieniędzy.

Pozdrawiam
  • Re: finanzasforex Autor: finanzasforex [62.21.81.*]
    Witam
    W Finanzasforex jestem od 2 miesięcy zapewniam że Firma wypracowuje 10%20% miesiecznie . Wszystkich zapraszam na priv przedstawie na to dowody . Z tego co mi jest wiadowo Firma jest sprawdzona i warta polecenia i bardzo preżnie się rozwija i ma bardzo obiecujące plany . Bez względu kto co ma do powiedzenia takie są fakty . Połączenie tego z programem Partnerskim jak to zrobił Finanzasforex 0.5% z całego depozytu zaproszonych Inwestorów do 7 poziomów czyni go prawdziwą perełką !!!!.
  • Re: finanzasforex Autor: open_gh [193.34.52.*]
    mi to wygląda na piramidę finansową podobną do tej Pana Madofa. Zyski wypłacane są z pieniędzy nowych członków, te 7 poziomów tylko motywuje ludzi do ich szukania. Zgadzam się, że jest możliwe, żeby wszytko było uczciwe i że firma zatrudnia jakiegoś geniusza, który wykręca niesamowity wynik, ale jest baaardzo mało prawdopodobne. A nawet jeśli dotąd wszystko jest ok, to sprawa jest bardzo ryzykowna. Sory, ale na dłuższą metę zdarzają się wpadki na Forexie...
  • Re: finanzasforex Autor: Bava [79.185.139.*]
    Od kilku miesięcy nie wypłacają już depozytów, a w internacie aż roi się od sprzedaży kont za 30-40% wartości bo właściciele chcą choć tyle odzyskać.
    PS. wpłaty nadal przyjmują :)