Pomarańczowa grupa pierwszą instytucją finansową w Unimot - brawo, ciekawe kto z dużych graczy będzie następny, kierunek kursu północny obrany, najbliższe miesiące powinny być bardzo udane pod wyniki II i IIIQ 2022, przejęcie aktywów Lotos, a w dłuższej perspektywie pod wysokie dywidendy w kolejnych latach :-) piątek należy do Unimot :-)
Obowiązek informacyjny > 5% jest. NN kupuje a nie sprzedaje ... sprzedawać może ktoś inny ale to inna sprawa. Poniżej 80 zł nawet nie myślę sprzedawać, spółka będzie miała Cenę do Wartości księgowej 0,5, cenę do zysku 2.
Kurs jeszcze w tym roku nas mocno in plus zaskoczy - na horyzoncie 80-90 zł / akcje :) mnie interesuje, kiedy i który fundusz ujawni się jako kolejny, bo po dodaniu biznesu lotosowej części nasz U będzie solidnym partnerem dla instytucji finansowych :)
Z komunikatu z 28.07.2022 wynika, że NN ma już 542.400 akcji UNIMOT - dobry prognostyk dla akcjonariuszy przed wynikami IIQ 2022 i zbliżającym się zakupem rentownych aktywów Lotos-u
Wraz z szansą na przejście Unimotu do MWIG40 będzie rosło zainteresowanie kolejnych funduszy. Myślę, że na dzisiaj to największe zainteresowanie zwiększaniem pozycji w akcjonariacie mają Norges Bank (Government of Norway), TFI Skarbiec S.A. TFI BNP Paribas S.A., TFI PZU S.A. już obecni w akcjonariacie. Nie zdziwię się jak na koniec roku pokażą większe zaangażowanie niż teraz.
Z komunikatu z 28.07.2022 wynika, że NN ma już 542.400 akcji UNIMOT? - dobry prognostyk dla akcjonariuszy przed wynikami IIQ 2022 i zbliżającym się zakupem rentownych aktywów Lotos-u