• Walne i nowa emisja. Autor: ~Ccjg [89.19.67.*]
    Ciekawe.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~witam [176.97.95.*]
    Ciekawe czy p. łukasz ma kolegow aby zablokowac uchwale nowej emisji?
    w obecnym układzie jest szansa. życze aby sie skimś niezle ulozył.
    pozdrawiam
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Ccjg [89.19.67.*]
    Jest szansa. Ale musiał by pozbierać min 21 procent głosów. Czyli on sam plus 20 co ma ponad 100.000 akcji.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~one [195.74.92.*]
    Ja sie nie zdziwie jak tu ulica zawiąze jakieś porozumienie i to przyblokuje ; )
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~max [5.173.129.*]
    Ja mam 400000tys akcji
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Ccjg [89.19.67.*]
    Można się zapisać do 31 lipca.
    Ledwo 135000 akcji.
    takze ostatnie dni aby uzbierac na walne. niech ci co sie nie zapisuja oddaja bo widac ewidentnie ze zbieraja.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Michał [109.42.178.*]
    Ja mam prawie 100 tysięcy akcji.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Sss [5.173.96.*]
    Co za im..cyl się chwali ile ma akcji...
    w tej spolce jak dobrze pamietam, to lista zapisow na WZA teoretycznie moze byc juz zamknieta. (ale zdanie mi wyszlo :))
    a to znaczy ze wladze spolki juz moga wiedziec czy uchwaly przejda.
    jak do 31 lipca, to prosze uznac wczesniejszy post za niebyly.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~UcheJ [95.160.157.*]
    ja 45 tyś akcji
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~one [195.74.92.*]
    Nic nie jest zamknięte. NWZA dopiero 16 sierpnia

Zawiąrzcie porozumienie i przyblokujcie jesli nie chcecie tej emisji dla swoich
    a spolka ma w statucie ile procent potrzeba aby przeszla jakakolwiek uchwala. moze przecierz zdazyc sie tak , ze nie bedzie ustawowej wiekszosci aby cokolwiek przeszlo, jak nie bedzie zainteresowania wziecia udzialu w walnym. :)
    a przy okazji chcialem sie zapytac, ile u was depozyt na walne kosztuje w DM?
    (w BOSSA 50pln)
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~FitzRoy [5.173.48.*]
    Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, bo jestem tu stosunkowo nowy.
    W oparciu o dotychczasową treść umowy spółki i upoważnienie dla zarządu, zarząd podjął uchwałę (jeszcze 20.07.2022), zaakceptowaną przez RN, o emisji 11.700.000 akcji i zaoferowaniu ich z wyłączeniem pp w formie subskrypcji prywatnej, czyli w skrócie zaoferują komu chcą akcje odpowiadające w przybliżeniu 43% głosów na WZ, podczas gdy jeden z dotychczasowych udziałowców posiada jeszcze na chwilę obecną 10% głosów na WZ (a póki co nie wiemy też do kogo powędrowało kolejne 10% zbyte w ramach pakietówki 26.07.2022) . Teoretycznie, gdyby objęto te 11.700.000 akcji przed końcem tego tygodnia (póki co brak info,a przyznanie akcji staje się skuteczne w przypadku spółki, której akcje są zarejestrowane w depozycie papierów wartościowych - z chwilą ich zapisania na rachunku papierów wartościowych lub rachunku zbiorczym), to suma z ich głosów w połączeniu z jednym z dwóch dowolnych ww. 10% pakietów da bezwzględną większość głosów na WZ, czyli w skrócie możliwość przegłosowania "czego się chce", choć w gruncie rzeczy w praktyce te 43% to gwarancja przegłosowania wszystkiego.
    Natomiast 16.08.2022 dodatkowo ma być głosowane upoważnienie zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego, z tą różnicą, że przy zachowaniu pp oraz na niebotyczną sumę 54.600.000 akcji.
    Niech mi zatem ktoś wyjaśni, jak laikowi, co i w jaki sposób chce się w tym watku uniemożliwić, bo chętnie się przyłączę, ale muszę wiedzieć, jaki to ma sens i czy jest legalne?
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~marian_koniuszko [95.44.69.*]
    krótko, niezłe dymaanie bez wazeliny
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~mc [149.34.244.*]
    Nie zadne dy**nie tylko spólka sie zachowała fair skoro sa prawa poboru....

Fakt jest taki że ci którzy mają niska srednią i nie kupowali na debiucie mogą na tym skorzystać. Ale dzis i wczoraj było juz ładnie zebrane ... wiec tanich akcji to tu juz jest jak na lekarstwo...

Emisja F jest podwojeniem akcji czyli jak masz 50 tyś akcji, to możesz kupić dodatkowe 100 tyś z ceną 10 groszy i to jest spoko. Oczywiście trzeba mieć gotówke :)

Ci co kupowali wczesniej po 40, 50, 60 groszy i uśrednili przed infem o emisji pewnie sobie plują w brode :)
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Jttg [5.173.96.*]
    Spokojnie zeby zebrac kase z emisji musza kurs mocno podbic i tyle
    Dzięki za rozkminkę, ale ja dalej nie mam odpowiedzi na pytanie, co z objętym już najprawdopodobniej w oparciu o uchwałę zarządu z 20.07.2022 pakietem 11.700.000 akcji, który sam sobie w praktyce daje możliwość przegłosowania wszystkiego na wz (rozumiem, że to ta mityczna gruba ryba objęła ten pakiet). A na niego pp nie było, czy się mylę!? No i ciekaw jestem kto się ujawni z tymi 10%, bo skoro nabycie nastąpiło 26.07.2022, to chyba do jutra ma czas na ujawnienie. Ale zakładam, że info wpadnie dopiero po sesji.
    Do poniedziałku, a nie do jutra *
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Filipek [46.204.12.*]
    Pan Miedlar nie dostanie 1do1 na 3mln121
    wiec jak podzieli akcje na słupa dostanie 1 do 1 w ofercie zamkniętej
    oni akcji nie wyprzedają.
    ma być dywidenda.

OK, no to wiem, że nic nie wiem:-D, przede wszystkim, o jakiej dywidendzie mówisz...
    nic nie wiadomo niedaleka przyszłość
    przy pierwszej emisji większość nie utracą
    ale przy drugiej mogą utracić dlatego do niej nie dopuszczą
    to jest niedoszacowana perełka.

jak chcesz akcje z emisji to jesteś 150 w kolejce rozumiecie
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Filipek [5.173.32.*]
    Malo tego utracił 703 tyś akcji gdzie one są, stawiam flachę że u tego Zabrzanskiego to koledzy są słup ze Śląska.
  • Re: Walne i nowa emisja. Autor: ~Filipek [5.173.32.*]
    Albo dobrze płacił to mu sprzedali zaraz będą mieli kolejne 3 mln. Idę spać narazie
[x]
1SOLUTION 0,65% 0,09 2025-10-13 16:49:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.