Już tylko niecałe dwa tygodnie do wyników za 2 kwartał... Samo Arise zrobiło minimum 1 mln zł przychodów.... I dolar też nie najtańszy.... Qubic z kapitalizacją 18 mln to kabaret jakiś...
Na dzisiaj 40 mln ... A przy założeniu że Everdream odpali na switch. A szanse na to są duże, to od 80 mln w górę.. Everdream valley to tylko jedna składową tego co się w spółce zadzieje w drugim półroczu.... Wszystkie gry cały czas robią pieniądz..
... już niecały tydzień i nam się troszkę sytuacja wyklaruje... . Trzy tygodnie temu gdy zakładałem wątek żeglowaliśmy między 1.2 a 1.4 ... Kto zgadnie gdzie będziemy za trzy tygodnie?
1.6/1.7 Pewnie będą znowu jakieś koszty ukryte jak co kwartał. Tu nie będzie dobrego raportu, dopóki Pieczykolan nie przestanie kręcić wałków. Co kwartał to samo.
Gościu, jestem tu bardzo długo. Był tu i Oldboy i Silver i kurs był dużo wyżej. Mówię tylko, że Prezes kręci walki. Tak jak ze skupem. Jak będę mieć milion to zrobię skup. To jest poważny gość.
Zapomniałeś kupić przy 1.30 i teraz ci szkoda? Bo nie rozumiem po co piszesz w ogóle. Kapitalizacja to 18 mln i pomimo prezesa i pomimo słabego marketingu qubica i gównianego marketingu naptimów to wciąż niska wycena
Mam 10k i mi wystarczy. I też nie rozumiem po co Ty piszesz. Chciałbym tylko wiedzieć na czym opierają te swoje wyceny. Podam, że Ult ma kap 90 i zarabia rocznie 15 baniek.
Nie należę do naganiaczy, więc nie chce mi się zbytnio rozpisywać, ale główne rzeczy to stabilna pozycja spółki, bez jakiegoś zadłużenia, jest kasa z gównogierek, która to zapewnia i oczekiwanie na kontynuację rozwoju UT i wydanie gamechangerów jak EV, czy pocket minigolf. Może będzie skup, może nie, kto wie co prezes zrobi, w każdym razie jakaś kasa luźna jest. Dodatkowo porównując spółkę z innymi z nc, to ta wypada dużo lepiej do reszty, zaliczając do tego to co wcześniej i spore przychody. Silvera, który zawsze psioczył na qubica widziałem jakiś czas temu na sonce przy wzroście do 8zł, tam jakoś nie był tak negatywnie nastawiony do spółki. A tak ogólnie to mnie po prostu ciekawi czemu tylko krytykujesz, może masz 10k akcji i chcesz żeby straciły na wartości, twoje pieniądze, nie moja sprawa.
Silver nagania jak ma akcje. Jak tylko sprzeda od razu jedzie po spółce. Na Qubicu, na Gaming factory i Sonce. Po prostu widać czy ma akcje. To jest dziecinada pisać akcje po 10zł, kapitalizacja 100 baniek. Byłem tu po Dexie i po Real boxing. Miało być tak pięknie. Czekam i zobaczymy.