• Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~jednomasztowiec [83.30.105.*]
    WITAM.....kolejny temat chciałem poruszyć, tym razem firma PDM, powstała w 2004 r. może ktoś coś o niej wie??? Mają biuro w Częstochowie...czy działają podobnie jak Polskie Doradztwo Finansowe??? Piszcie co tylko wiecie
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~jednomasztowiec [83.30.105.*]
    Dołączając sie do ogólnie poruszanych wątków na temat firm zajmujacych się doradztwem finansowym, różnie to można odbierać w zależności od firmy, zastanawia minie fakt dlaczego w tych wszystkich opiniach tyle jest niepotrzebnego obrzucania się błotem.

Czytając wszelkie poprzednie wątki nie znalazłem właściwie żadnych konkretów. Potencjalna zaintersowana osoba nie może wynieść nic z tej plątaniny dziwnie brzmiących opinii...prosze bardzo konkretnie i na temat pisać, oczywiście zachowując jakąkolwiek kulturę wypowiedzi

POZDRAWIAM i zachęcam do podjęcia dyskusji
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~kondi [78.157.190.*]
    Myśle, że nie ma co deliberować na tym forum na temat Doradztwa Finansowego.

Temat był poruszany już wielokrotnie. Niestety forma wypowiedzi niektórych forumowiczów pozostawia wiele do życzenia.

Można ustalić tylko 2 fronty.
    1. Zatwardziali przeciwnycy Doradztwa, czyli Mistrzowie Inwestycji, radzący sobie samemu na zawiłym rynku kapitałowym, traktujący Doradztwo tylko pod kątem inwestycji, uważający WSZYSTKICH Doradców za naciągaczy i złodziei.
    2. Zwolennicy Doradztwa, czyli ci, którzy nie są obeznani na rynku inwestycji, ubezpieczeń i kredytów. Potrzebują pomocy w poruszaniu się w tych dziedzinach, nie mający czasu na wiele godzin studiowania praw rządzących rynkiem.

Wiele słów zostało już tutaj wylanych, nie zawsze kulturalnych. Naprawde nie widzę już sensu prowadzić dyskusji na ten temat bo... wedle zasady... "kto sie du.. urodził ten kanarkiem nie umrze".
    Każdy ma swoje zdanie i należy je uszanowac nawet jeśli się z nim nie zgadzamy.

Pozdro dla klubbie, rekina i hrabiego :-)
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~jednomasztowiec [83.30.59.*]
    Tak wiem, że temat był poruszany wielokrotnie, zdążyłem się już zaznajomić z opiniami poruszanymi w poprzednich wątkach...pragnę tylko nadmienić jeszcze raz, że większośc osób wypowiada się w tym temacie bardzo chaotycznie i nieprecyzyjnie.

Przez takie trakotowanie tego forum, sytuacja staje się jeszcze bardziej skomplikowana i niezrozumiała....zgadzam się z panem "kondi", że każdy ma swoje zdanie na ten temat...i tak powinno być, po to jest FORUM....ale jeszcze raz pragnę podkreślić...niech te wypowiedzi będą zrozumiałe i kompetentne....
    ...sam osobiście wolałbym przeczytać dziesięć konkretnych różnych opinii niż pięćdziesiąt niezrozumiałych i utrzymanych w niekulturalnym tonie pajęczyn słowynych.

Zachęcam jeszcze raz do dyskusji o Polskim Doradztwie Majątkowym - szczgólnie pana REKINA

POZDRAWIAM wszytskich forumowiczów

• Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~xxxx [83.20.221.*]
    Witam, prowadzę firmę i od pewnego czasu korzystam z usług PDM. Zainteresowanym proponuję zrobić to samo. Prawda obroni się sama.
    Pozdrawiam oddział w Poznaniu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.113.225.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~dd [91.196.48.*]
    to cale szczescie ze w pore zrezygnowalam z pracy tam ;)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.189.196.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: 4tunat [89.79.133.*]
    re -pan Firmy nie znam i pewnie już tak pozostanie, ale chciałbym się odnieść do Twego postu.
    Kierując się Twoją dziwaczna logiką, to akwizytorem jest sprzedawczyni w sklepie, pracownik stacji paliw, pani w aptece i miliony innych osób z segmentu handlowo-usługowego(w cywilizowanym świecie 70-80% PKB). Czy jesteś tego świadom ... ??
    A może warto zajrzeć do encyklopedii i sprawdzić znaczenie słów zanim coś się napisze na forum ... . To jedna sprawa ...
    A druga ... na jakiej podstawie stawiasz kategoryczna tezę, że ludzie z tej firmy to NACIĄGACZE ?? Znasz jakieś fakty, masz dowody ... ??
    Pewnie nie, ale to takie typowe i swojskie ... nie wiedzieć NIC na temat, ale już można g....m obrzucić. No bo nie ma znaczenia czy słusznie, czy nie ... nieprawdaż ??
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~Sanowny Pan [79.189.196.*]
    Fakt, iż zaliczamy akwizycję do sprzedaży bezpośredniej nie oznacza to , że jest tą samą formą co sprzedaż w sklepie. Akwizycja jest to manipulacja potencjalnych klientów. Czy jak Pan idzie do sklepu, to sprzedawczyni nakłania Szanownego Pana do kupienia czegoś?? Nie|||| Wchodzi Pan do sklepu z określonym zapotrzebowaniem np. chleb itp. Chyba, że Szanowny Pan spotkał się już z tym,że dzwonek do drzwi...............a tu akwizytor stoi z chlebkiem i dręczy Pana żeby go kupił? Więc niech Pan nie porównuje akwizycji ze sprzedażą w sklepie bo to wynika z braku Pana kwalifikacji i doświadczenia.
    A ponadto żadna szanująca sie Firma z pozycją na rynku tak jak widnieje w misji Firmy nie zatrudnia akwizytorów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.115.228.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~kran [77.115.228.*]
    Odnośnie akwizytorów.
    1. Po pierwsze nie mylić z domokrążcą!!!!!!
    2. Po drugie przeciętny akwizytor zarabia tyle co bardzo dobry dyrektor.
    3. Trudniej znaleźć dobrego akwizytora niż 100 wykwalifikowanych dyrektorów.
    4. Dyrektorem się bywa.............................

Polecam przemyśleć stale poszukującym łatwiejszego zajęcia.

Pozdrawiam

• Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~kran [77.115.228.*]
    domniemam, że Sanowny Pan sie nie doszkolił
    U mnie na wsi jeździ mianowicie akwizytor z piekarni i sprzedaje chleb jadąc od domu do domu to po co mam się fatygować do sklepu.
    Manipulacja- proponuje wizyte w byle salonie samochodowym. Pewnie Sanowny Pan jeszczed nie miał okazji. Tam można zobaczyć co to manipulacja napalonym klientem.
    Proponuje również poczytać jak manipulują klientem supermarkety.
    JAk Sanowny Pan sie już doszkoli to proponuje się dopiero wtedy wypowiadać w temacie!!!!!!!
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~drups [150.254.163.*]
    Witam, znalazłem ogłoszenie w sprawie pracy właśnie w PDM i po przeczytaniu kilku opinii na ten temat, już nie wiem, czy warto się angażować. Prosiłbym o zdanie kogoś, kto miał już do czynienia z tą firmą. pozdro
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~wna [77.253.21.*]
    Nie wiem skąd się takie opinie biorą, ale jestem klientem tej firmy i proponują oni calkiem ciekawe rozwiazania do zastosowania w domowym budzecie. pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.192.26.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~kran1000 [212.87.244.*]
    Dnia 2008-11-06 o godz. 10:41 ~drups napisał(a):
    > Witam, znalazłem ogłoszenie w sprawie pracy właśnie w PDM i
    > po przeczytaniu kilku opinii na ten temat, już nie wiem,
    > czy warto się angażować. Prosiłbym o zdanie kogoś, kto miał
    > już do czynienia z tą firmą. pozdro

Wiersz najlepiej się sugeruj opiniami ludzi którzyu coiś wiedzą w danym temacie, a nie tylko są sfrustrowanymi nieudacznikami i chcą sobie poprawić nastrój opluwając kogoś w internecie.

Pozdrawiam

kran
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.67.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~kran1000 [83.28.187.*]
    Ty "dawny pracownik" się zastanów, czy ty u nich zainwestowałeś, czy pracowałeś bo ci się chyba zwoje poskręcały. Sam z tej bidy nie wiesz czy to przez pracę czy przez to, że Cię naciągli na te twoje "kupe kasy"( ty a może to zwykła kupa była?) tak ci źle.
    Ty pomyśl!!!! A możę to PKO nie PDM było? tyko Ci się literki pomylili????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.94.243.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.254.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.96.114.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.254.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~bzdet [95.40.115.*]
    Kolego forum dlapopieprańców z ovb masz tu:

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3208749&start=2460

kiedyć był jeszcze ątek na ubezpieczyciel.pl ale cg\hyba sie serwery popaliły.

• Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~źxxx były pracownik [91.94.243.*]
    na początku szkolenie wizja zarobków, jak od klienta wyrwiesz 200zł będziesz miał prowizje,dziwnie było bo na początku mówili prezesi o współpracy z wieloma firmami a pózniej tylko jedne produkty poznawałam. dopóki pisałam obrót były pochwały gdy mniej spisałam było żle, a jak zaczęłam upominać się o swoje prowizje było to niegrzeczne, wreszcie nie wytrzymałam i odeszłam. do dziś nieotrzymałam zaległych prowizji, niech udławią się nimi, wiem żę nie którym nie wypłacili po 2 i 3 tysiące złotych, ja straciłam mniej. Wyleczyłam się z pracy w PDM i podobnych firmach . Przenyslcie sprawę swojej współpracy z nimi
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~zadowolony [83.30.183.*]
    Zasady współpracy i wypłaty prowizji w PDM są jasno określone w umowie.
    Jeżeli przez 6 miesięcy jesteś nieaktywny (czyli nie podpiszesz w tym okresie przynajmniej 2 umów) to firma może rozwiązać z Tobą umowę zachowując okres wypowiedzenia.
    Musiałeś być kiepskim doradcą i śmierdzącym leniem że przez pół roku nawet dwóch
    klientów nie chciało podisać z Tobą umowy i teraz szukasz winnych swojej porażki wypisując brednie na temat firmy w , której pracowałeś . Ja pracuję w PDM dodatkowo od ponad roku i miesięcznie otzrymuje ok 4000zł prowizji .Nie słyszałem aby ktokolwiek w tej firmie nie otrzymał na czas swojego wynagrodzenia.
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~źxxx były pracownik [87.96.65.*]
    Jeśli pracownik ma dodatkową prace i zarabia 4000zł to ile musi zarabiać na etacie.
    To są bajki dla nowych pracowników.Jesli tak dobrze zarabiają pracownicy to Prezes zarabia jeszcze wiecej, a tu komornik puk,puk.
    Ktoś tu wciska bzdety.
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~pewniak [77.113.73.*]
    A widział już kto zadowolonego "byłego pracownika". Zawsze muszą być inni winni!!! Pewnie Cie wylali za brak aktywności!!!!!!!!
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~SANI [109.243.133.*]
    Może nie uwiezycie, ale jak wszystkich Was się czyta to jak dla mnie totalna dziecinada na zasadzie: chce cukierka, nie dostaniesz cukierka.
    Tylko ciekawa jestem kim są osoby, oprócz ostatnich postów, które tak bardzo zachwalają PDM i tak bardzo je bronią??
    Wybaczcie ale dla mnie bardziej wiarygodne są osoby, które przedstawiają się jako byli pracownicy, choć sama wybieram się na rozmowę do tejze firmy( choc telefonicznie nie udzielono mi informacji na czym ta praca polega).
    Niestety miałam juz przyjemność np. z Nordeą, czy też AXA i jestem zdania, że dobrze jest się w porę wycofać. Niestety, ale w tym biznesie zarabiają osoby "dyrektorzy", którzy zasiadaja już te stanowiska od dawien dawna czekając na ambitnych, kreatywnych i zorganizowanych ludzi, którzy "będą na nich zarabiać". Brzmi to troszeczkę kolokwialnie, jednak w ten sposób można to najlepiej ująć. Dla mnie niezrozumiałym jest jak można sprzedawać produkty finansowe(nie wspomne już, że znajomym na podstawie których tworzy się bazy danych), które są tak zabezpieczone kruczkami, że nawet ja nie byłabym tym zainteresowana wiedząc o tym(choć potencjalni klienci wiedzec tego nie mogą:))
    Nie wypowiem się na temat PDM, gdyż jest mi ten temat obcy. Mam jedynie nadzieję ze nie będzie ta firma działała na zasadzie wyzej wymienionych.
    Ponadto chcę nadmienić, że jest to moje indywidualne zdanie i nie moze ono być powodem do podjęcia przez kogokolwiek decyzji.
    Pozdrawiam
    SANI
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~Jarek [91.94.8.*]
    Wszyscy z oddziału PDM złożyli wypowiedzenia i moja gdzieś narcyzów Siejke i Wychowańca
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~Jarek [91.94.8.*]
    Wszyscy z oddziału z Poznania PDM złożyli wypowiedzenia i moja gdzieś narcyzów Siejke i Wychowańca
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~Jagoda [83.30.129.*]
    W firmie jestem prawie od początku działalności , w Poznaniu działali na dwa fronty , więc zostali zwolnieni.Nie potrzebujemy u nas typów którzy biegają od firmy do firmy bo ktoś im zaproponował 5 zł więcej za umowę
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~Jarek [91.94.54.*]
    To bardzo ciekawe ,że firma tak dobrze płaci a nie może dać pracownikom 5zł więcej.
    Chyba że chodziło o 5% i chciwość nie pozwoliła
    Ciekawe ,że na forum tak dużo wypowiedzi jest cenzurowanych. Komu na tym zależy.
    Czyżby Narcyze bali sie prawdy
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: lukasz.fojt [198.208.240.*]
    Witam
    Od 6 miesięcy pracuję dla firmy PDM. Mam kilka rad dla osób myślących o pracy, jako doradca finansowy, jak i dla potencjalnych klientów. Zacznę może od pierwszej grupy.
    „Łatwe pieniądze” nie istnieją. Jeżeli ktoś wam coś takiego oferuje, nie wierzcie mu. Czas dorosnąć i przestać wierzyć w bajki. W tej branży można zarobić „duże pieniądze”, ale niestety trzeba włożyć w to też dużo pracy.
    W firmie obowiązuje system prowizyjny, kto czytał poprzednie posty zna go pod hasłem „jak wyrwiesz 200zl od klienta to kasa jest twoja”. System jest dość prosty. Nie pracujesz – nie zarabiasz. Więcej pracujesz – więcej klientów- większe zarobki. Więcej zadowolonych klientów –więcej rekomendacji – czyli więcej klientów- więcej zarabiasz. Mam nadzieję, że zależność jest dość jasna i zrozumiała. Nie każdemu musi się podobać system wynagradzania za efekt. Są osoby, które z nostalgią wspominają poprzedni okres i hasło „czy się stoi, czy się leży, tyle samo się należy”.
    Drogi potencjalny kliencie, ta sama rada, co powyżej. Jeżeli ktoś oferuje wam „łatwe pieniądze”, czyli inwestycje z pewnym 20-50% rocznym zyskiem, wyrzuć taką osobę z domu. Taki „doradca” jest albo idiotą i nie wie, że to niemożliwe, albo wie o tym i jest sku*******. Inwestycja to wypadkowa 3 czynników: ryzyka, dostępności i gwarancji. Nie można mieć wszystkiego.
    Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, proszę o kontakt mailowy. Z chęcią postaram się udzielić na nie odpowiedzi.
    Lukasz.Fojt@pdm.com.pl
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.132.*]
  • Re: Polskie Doradztwo Majątkowe Autor: ~jo [89.174.8.*]
    Dnia 2008-05-03 o godz. 19:22 ~jednomasztowiec napisał(a):
    > WITAM.....kolejny temat chciałem poruszyć, tym razem firma
    > PDM, powstała w 2004 r. może ktoś coś o niej wie??? Mają
    > biuro w Częstochowie...czy działają podobnie jak Polskie
    > Doradztwo Finansowe??? Piszcie co tylko wiecie
    maja tez biuro w katowicach:)