• pytanie akcjonariusza Autor: ~chamcynik [45.139.212.*]
    Czy, w ślad za zapytaniem akcjonariusza, na które odpowiedziano w espi z dnia 14.07 przedwiduje sie, że w przypadku przyszłych i nieznanych obecnie wydarzeń wywołanych obecną sytuacją gospodarczą i polityczną, wobec możliwego istotnego wzrostu wartości akcji RFK w trakcie 2022 i częściowo 2023, spółka przewiduje reasumpcję swojej obecnej konstatacji, że proces likwidacji został ogłoszony przedwcześnie?
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~sg [83.26.171.*]
    W tej sytuacji, Spółka nie będzie też wstanie ponosić kosztów swojej dalszej działalności po dniu 30 czerwca 2023 roku. W związku z tą okolicznością niezbędne było otwarcie likwidacji z dniem 30 czerwca 2022 r. przy założeniu zakończenia likwidacji Spółki w terminie zbieżnym z terminem wykonania układu, w celu zapewnienia, że Spółka nie będzie generować dalszych zobowiązań, które nie będą mogły być zaspokojone po dokonaniu podziału masy sanacyjnej między wierzycieli Spółki. - chyba to będzie koniec działalności? Czy mogą to zmienić?
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~4pln [146.70.17.*]
    To wszystko się q nie trzyma. W ustnej umowie przedłużenia terminu kupna akcji RFK, padly słowa w restrukturyzacji i likwidacji. Teraz podajesz za nimi pojęcie masy sanacyjnej. Czyli naprawczej, sanacja znaczy naprawa z pójściem dalej w sensie prowadzenia biznesu. Kolejne dwa przeciwstawne pojęcia to w restrukturyzacji i likwidacji. Jesli robisz sanację i restrukturyzację, to nie likwidujesz spolki, to logiczne. Padły na walnym pojęcia przyszłych zysków, z których pokryta będzie strata za 2021, to juz kolejne dziwne stwierdzenie. Llteralnie to bagno, albo szambo. A jak nie wiadomo o co chodzi...
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~nofuture [37.47.239.*]
    "masa sanacyjna zostanie podzielona między wierzycieli Spółki" dlatego nie będzie możliwe dalsze prowadzenie biznesu. Ruszyła restrukturyzacja (postępowanie) sanacyjna, dlatego mienie PBG stało się masą sanacyjną, zgodnie z Prawem restrukturyzacyjnym – ustawa z dnia 15 maja 2015 r, Restrukturyzacja i likwidacja nie są przeciwstawnymi pojęciami. Restrukturyzacja ma na celu zwiększenie wartości przedsiębiorstwa. W toku likwidacji, co do zasady, likwidatorzy powinni spłacić wierzytelności zgłoszone przez wierzycieli spółki upłynniając jej majątek.
    Zwiększasz wartość by spłacić więcej długów.

• Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~Hitler [188.147.4.*]
    Co ty tam za historyjki blebloczesz
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~nofuture [37.47.239.*]
    odniosłem się do postu "4pln" prostując jego wypowiedź, wskazując błąd w założeniach logicznych [pojęcia restrukturyzacja (postępowanie sanacyjne) i likwidacja nie stoją do siebie w sprzeczności], oraz próbując wyjaśnić pojęcie masy sanacyjnej, która nie jest tożsama z ogólnym pojęciem "sanacji"
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~chamcynik [31.61.224.*]
    No to świetnie. Należy zwiększyć masę sanacyjna przez wzrost wartości rynkowej akcji. I wtedy wszystko się zgodzi z zyskami przyszłych okresów o czym była mowa
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~sg [31.0.37.*]
    Masz jakieś inne informacje?
  • Re: pytanie akcjonariusza Autor: ~chamcynik [62.122.119.*]
    chciałem Ci odpowiedzieć na poważnie (bo też tak mogę), natomiast przyszło mi ze starych lat takie powiedzenie, które ktoś mi sprzedał i ono mi się bardzo spodobało i jakoś przez ostatnie 40 lat ten mechanizm mi się sprawdza. Brzmi ono: intuicja często jest ważniejsza od wiedzy....(co do wiedzy to w kolejnym poście)...hej
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.