Kto dopuszcza takiego śmiecia na GPW? Weszli nabili akcjonariuszy w butelkę teraz rozwodnią ilość akcji i cena spadnie do kilku groszy po czym ogłoszą upadłość. Dramat ta GPW
Na moje oko wezwali posiłki, bo ktoś się wystraszył popytu, i jak by się nagle ktoś ujawnił na 33% to by już było po wszystkim.
Druga możliwość to taka że wyniki będą dobre i będzie rosło a zarząd bez akcji ,a skup spowodował by wzrosty. Emisje na okaziciela robi się przy rozwoju firmy, pp jak się spółkę ratuje od upadłości. Powitamy nowego wspólnika może dobrego animatora żeby sprzedać 11 milionów bez straty to trzeba wysoko zacząć . Wydaje mi się że nie oto chodzi. Teraz jest pytanie na co przeznaczą ten milion sto siedemdziesiąt ,akcje z emisji po 10gr to rynek może wchłonąć w ciągu jednej sesji, zaczyna robić się ciekawie , a taki ruch może przyciągnąć grubych graczy szkoda że Filipka nie ma. Czuć smród ktoś się sfajdolił.
Dziennie masz wolumen około 60 tys akcji 10 dni to masz 600 tyś, to jest około 4% spółki, jeśli masz milion sto to wyłóż napewno spółka ci zrobi kolejną emisję ,tylko musi być chętny, ale nie było, a jednak się znalazł wydaje mi się że ktoś wywąchał interes a skup z rynku by podniósł znacząco wartość, i dali by zarobić tym co zbierali a to oni chcą zarobić, jeszcze jedną kwestie trzeba poruszyć , i wydaje mi się że to był powód emisji, osłabili pozycje akcjonariuszy miedlar już nie ma 20% tylko około 12% głosów. A miedlar i nowy mają większość.