muszą uruchomić plan naprawczy mówiłem wam od ponad roku żeby brać tylko BANK HANDLOWY koszty wakacji kredytowych to tylko 60 mln zł a zysk za IIQ będzie w okolicy 500 mln zł cały rok się może zamknąć nawet 2 mld zł .. z Banków tylko HANDLOWY :)
Banki zaskarżą to do sądów i dostana takie odszkodowania że nam wszystkim w pięty pójdzie. https://businessinsider.com.pl/finanse/niemiecki-bank-rozwazy-podjecie-krokow-prawnych-przeciw-polsce-z-powodu-wakacji/byev1fe
Na razie tylko jeden ma rozwazyć, w poniedziałek będzie niezły minus... Ta ustawa nie została do końca przemyślana, wakacje należą się takze tym co maja stały %, chcą wygrać wybory bardzo. Swego czasu Tauron był poniżej złotówki, tu tez tak będzie.
Niestety miałem rację wszystko się sprawdza który to już kwartał na minusie ? i tak na minusie pociągnie jeszcze kilkanaście kwartałów ale teraz jest duże ryzyko bankructwa z Q na Q jest coraz gorzej .. Przypomnę tylko ,że mój Handlowy w IIQ zarobi około 500 mln zł już dostałem dywidendę za rok 2021 r. 740 mln zł dywidenda w roku 2023 r będzie kosmiczna
chyba nie bardzo rozumiesz o co tutaj jest gra.Bank Millenium owszem chwilowo będzie miał mneijsze wyniki.
Natomiast czego nie rozumiesz? Tego, że im większa kwota przeznaczona na wakacje kredytowe tym większa ilośc kredytów udzielonych na dobrych warunkach. Jak się skończą te 4 miesiące wakacji, to zacznie się zbijanie mamony z marży odsetkowej na ogromną skalę. I te banki, które w 2022 będą miały najbardziej ujemny wpły na wynik - będa przez następne 5 lat generowac największe zyski z kredytów hipotecznych.
Pozdro dla kumatych. A Handlowy? Handlowy i te ich 60 milionów? he he he słabo im poszła sprzedaż hipotek to i zyski bedą słae.
Inwestor myuśli długofalowo. leszczyna mysli tu i teraz :-)
Wszystkie podatki, które rząd nakłada banki, np. wakacje kredytowe, będą przez banki przerzucane na klientów tychże banków. Rząd o tym wie, ale hmm, no cóż, za rok wybory, więc kiełbasa wyborcza zawsze w cenie. Korekta na bankach (wig-banki) dobiega końca, przed nami kolejna fala wzrostowa, która wyniesie Millenium do szczytów na poziomie 9,5-9,7 zł Do zobaczenia na tym szczycie :) Pozdrawiam akcjonariuszy!
WIBOR 3m to już 7% a milenium dalej na minusie wiem że IIQ wynik odsetkowy był liczony powyżej 4% ale i tak maskara jak bank nie potrafi zarobić przy takim skoku wyniku odsetkowego to już nie wiem na czym ma zarabiać ?