18 lipca 2022 r. - Rozpoczęcia przyjmowania zapisów w wykonaniu prawa poboru i zapisów dodatkowych 31 sierpnia 2022 r. - Zakończenie przyjmowania zapisów w wykonaniu prawa poboru i zapisów dodatkowych 14 września 2022 r. - Przydział Akcji Serii C objętych w wykonaniu prawa poboru i zapisów dodatkowych 15-16 września 2022 r. - Przyjmowanie zapisów na Akcje Serii C nieobjętych w wykonaniu prawa poboru i w zapisach dodatkowych przez podmioty, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Emitenta 19 września 2022 r. - Przydział Akcji Serii C podmiotom, które odpowiedzą na zaproszenie Zarządu Emitenta
Ciekawe, ktore to podmioty zostana zaproszone ? Czy my jestesmy podmiotami ? ;-)
Oj, to pewnie dość odległa przyszłość, bo pewnie do końca roku fixy.., ale nie przeszkadza mi to, w końcu nie wykosztuję się jakoś za bardzo na te akcje :) Myślisz, że jest taka możliwość, żeby Prezes zrzekł się części swoich akcji na naszą korzyć ? :)
:) Ja może nie aż tyle, ale jakąś mniejszą ilość również chętnie bym kupiła. A regulamin GPW dopuszcza taką możliwość, żeby przy emisji ktoś zrezygnował z objęcia części akcji na rzecz kogoś innego ?
Dnia 2022-07-15 o godz. 15:19 ~Ola napisał(a): > A tak przypuszczalnie, kiedy mogą być te akcje dopuszczone do obrotu ? Za rok ? :)
Sprawdź jak długo rynek czeka na dopuszczenie akcji nowej emisji spółek: BTC, Codeaddick, Ekooze (d. Dentamedical), Modne Zakupy (d.Infoscan), NGG, NTV a szczególnie akcji EE spółki Efekt ... W regulaminie giełdy NIE MA określonego terminu dotyczącego wprowadzania nowych akcji na rynek.
Mam nadzieję, że to wszystko dobrze się skończy..., bo na razie fixy ( pewnie do końca roku) , zero kupujących i póki co minus na koncie... :( Wybaczcie, że trochę marudzę...
żaden dołek, firma pięknie się rozwija, kapitałem kręcą równo.... póki co do września nic szczególnego się tu nie wydarzy.... ale poobserwujcie Tamex, bardzo ładnie wygląda wykres dwu letni, moim zdaniem przed wybiciem w okolice 6 zł. Nie namawiam was ale się przypatrzcie...
Witam, złożyłem dyspozycje na nowe akcje Prefy, czy jest jakaś możliwość wykonania zapisu dopdatkowego na akce nowej emisji. Jeśli tak to skąd można wiedzieć ile i kiedy można zwiększyć stan posiadania. Proszę mi pomóc i objaśnić. Jestem nowy i nie wszystko tu ogarniam.
Witam, jak sądzicie czy akcje Nowej Emisji wejdą do obrotu w cenie 0,50 zł i wtedy atomatycznie spadną notowania starych akcji - bo inwestorzy będą pozbywać się starych? Ośwećcie mnie bo nie wiem.
Nie wiemy kiedy te akcje beda dopuszczone i jaki wtedy bedzie kurs.
A czy inwestorzy beda sie pozbywac akcji i realizowac zyski? Niektorzy pewnie tak, ale wiekszosc bedzie trzymac dla dywidendy lub wyzszej ceny. Wierz mi, ze wiekszosc nie sprzeda :-) Z reszta nowych akcji bedzie tylko 60 tys na 5 mln akcji.
Czy beda zapisy dodatkowe to zalezy od Zarzadu. Moze wystawic akcje nie objete, a czy to zrobi to dowiemy sie pozniej.