• Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Dunczyk [161.35.70.*]
    To proste - trzeba podziekowac obecnemu Zarzadowi. Pokazali dobitnie, ze rynek im nie jest w stanie zaufać. Spolka zapomniana przez rynek, zakopana głęboko. Każdy kolejny wywiad Jakubowicza to mego wyprzedaż akcji. Czas spojrzeć prosto w oczy prawdzie - Prezes i jego koledzy nie powinni zarządzać tą spółką. Dowodem na to sa beznadziejne rekomendacje - tylko Trigon dał jakis Buy lekko ponad 54 i mBank 49 PLN. Słabo, słabo, słabo!

Mozna żartować ale każdy inny prezes (juz nie mowie o MAZURZE, który zrobiłby z Ciechu perełkę!) uruchomiłby produkcje w Rumunii. Dlaczego przy obecnych niedoborach sody, wywalonych w kosmos cenach, słabej walucie (w Polsce i Rumunii) ta fabryka stoi i jest nieczynna? Kogo na to stac? Przeciez przy takim makro ta spółka powinna zarabiać miliony.

MAZUR też płaciłby dywidendę-dlaczego nie uchwalić polityki dywidendowej? Inne spółki mogą to zrobić, czemu nie ciech?

Tak wiec powrót do wzrostów to: zmiana zarzadu + uruchomienie Rumunii + dywidenda.
    A jesli zrobimy MAZURA prezesem to CIECH to the MOON!
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~1234 [146.70.33.*]
    Niestety - masz racje.
    Mieli niepowtarzalną możliwość odpalenia nowej strategii i zainicjowania wzrostów. Koncertowo to skopali.

Na pocieszenie dla nas: słaba złotówka poprawi Ciechowi wyniki - o kilkadziesiąt milionów PLN rocznie.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Houk [31.0.72.*]
    Od lat koncertowo psują wszystko. Najpierw Tybura, a teraz Jakubowicz zrobili z siebie i z Kulczyka pośmiewisko rynku. Żeby przerwać ten koszmar, trzeba raczej zmiany głównego.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~FanCiechu [159.65.52.*]
    Panie Jakubowicz, kończ Pan już, czy Pan nie ma wstydu?
    34 złote za akcje. Tu nawet nie ma co komentować.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Houk [31.0.75.*]
    Własna ekipa od lat demontuje Kulczykowi biznes. Na co jeszcze czeka Kulczyk? Dramat trwa od wsadzenia Tybury.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Vestor [45.63.69.*]
    Już 33,50 za akcje. Giełda wycenia kompetencje zarzadu Ciechu
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~MAZUR [79.185.63.*]
    Dnia 2022-07-13 o godz. 10:32 ~Houk napisał(a):
    > Własna ekipa od lat demontuje Kulczykowi biznes. Na co jeszcze czeka Kulczyk? Dramat trwa od wsadzenia Tybury.

GDYBY SEBASTIAN BYŁ ZAINTERESOWANY CIECH, TO DAWNI KOLEDZY JANA COŚ MOGLI BY ZROBIĆ, BY SPÓŁKA DOSTAŁA NOWY IMAGE. ALE TU PODZIELONO KASĘ TAK ŻE, JEST TAK JAK NA ZAŁACZONYM OBRAZKU WYKRESU. PRZYKRO PATRZEĆ, ALE JA NIE INWESTOWAŁEM W CIECH, JA INWESTUJĘ W SPÓŁKI NA KRÓRE MAM WPŁYW, A TU MOŻECIE SOBIE PISAĆ CO CHCECIE. A JA DODAM JESZCZE ŻE, NAWET JAK TYBURA NIE PODNOSI SPÓŁKI, BO NIE POTRAFI, A TO NA 100% WIEM, TO JA PODNOSIŁEM SPÓŁKI NA GPW, I CZY JEST TYBURA, CZY TYBURY NIE MA, MOGĘ PODNIEŚĆ CIECH NA 430 ZŁ. I NAWET DO PRODUKCJI CIECH I ZARZĄDZANIA TYBURY NIE MIESZAŁ BYM SIĘ, BO TO NIE MOJA DZIAŁKA, I MAM TO DALEKO GDZIEŚ. PODNIÓSŁ BYM WYCENĘ AKCJI NA GPW, NIEZALEŻNIE OD DZISIEJSZYCH ZYSKÓW. JAK PAN TYBURA MA TAKĄ WENĘ BY TO ZROBIĆ, TO PROSZĘ O INFO.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Nick [206.189.126.*]
    Czy fundusze nie powinny wybrać grupami swojego przedstawiciela do Rady Nadzorczej żeby patrzeć na ręce Zarządowi?
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Luk [188.146.74.*]
    „Przeprosic” i wyplacic dywidende:)
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Jasiu [31.0.93.*]
    Pogonić w całości poznańską wyższą szkołę zarządzania.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~They [161.35.70.*]
    Ale jak pozbyć sie „poznańskiej szkoły zarzadzania”?
    musiałby pojawić sie jakis fundusz, ktory zrobi wezwanie a tego na razie nie widzę

A dywidendę powinni wypłacić i basta.
    Albo skupić akcje.
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~Jasiu [31.0.95.*]
    Naprawdę lepiej by zrobili skupując akcje własne, zamyast snuć fantazje o szukaniu inwestycji. Dotychczasowe inwestycje tej ekipy to absurd. Podwoili wartość aktywów, a przychody pozostały bez zmian !!!!! Kto tak działa ?
  • Re: Co zrobić aby wrócić do wzrostów na Ciech? Autor: ~MAZUR [79.185.73.*]
    TAK DZIAŁA PREZES, GDYŻ SEBASTIAN NIE MA CZASU ZAJĄĆ SIĘ ZARZĄDZANIEM SPÓŁKĄ NA GPW. A I OWSZEM TRYBUŁA JEST W MIARĘ, KÓŃ CO PRUBUJE CIĄGNAĆ, ALE DALEKO MU DO WYGRANIA WIELKIEJ PARDUBICKIEJ, OD TEGO JESTEM JA MAZUR. ALE PREZESA BYM NIE GANIŁ, SEBASTIAN MOŻE COŚ POWIE? BO JA LUBIĘ SPÓŁKI KULCZYKÓW.
[x]
CIECH -0,38% 53,00 2023-11-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.