Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku do niedzieli 10.07.2022 r. do godz. 24. Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK, można dodać ewentualnie wielkość % zmiany. Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW.
Jakiś czas temu napisałam dość naiwnie ( jak zwykle :-)) , że "rynki" skończyły z mataczeniem bo zaczęły się bać .... cóż , jak pokazał bieżący tydzień , jednak nadal fikają i prawdziwy wodospad ciągle przed nami . a czekając na niego - trzeba wymazać bzdurę z tego tygodnia .
Bać czego? Banki centralne w obawie przed recesją mogą zaprzestać podwyżek stóp. Zresztą już to sygnalizują. Inne ryzyka? Skąd wiesz, że wszystkie nie są już zdyskontowane w cenach? A poza tym, o wycenach decyduje tylko gra popytu i podaży, więc jeśli kapitał będzie napływał, to rynek będzie rósł na przekór wszystkiemu, a zwłaszcza na przekór naiwnym i "oczywistym" ocenom sytuacji przez większość czyli laików.
Pit - dokładnie, ja chciałem złożyć gratulacje pod Jego typem na nowy tydzień ale skoro napisałeś to dołączam się do gratulacji. Formułka na sumaryczny roczny wynik procentowy powinna już działać - jeżeli ktoś dostrzeże jakiś błąd proszę o info
Życzeniowo chciałbym spadek. Ale dopiero poniedziałek nam pokaże. Jeśli wschód otworzy z minusem to zachód pójdzie w tym samym kierunku-najprawdopodobniej. Usa powinny zacząć spadać. Wiadomo co to znaczy dla nas. Czekam poniedziałku ranka nikkei i hang seng. Jeśli będzie UP to zamykam S-ki pkc, a jeśli czerwono znaczaco to trzymam dalej. Szkoda nerwów moich.
Tak mi pasuje bo mam wystawione opcje call wygasające w piątek. Moga jednak pójść jeszcze bardziej w górę bo dane z gospodarek są dobre a surowce, szczególnie ropa i gaz, spadają.