Cześć, nie miałem jeszcze takiego skupu przez inny DM, jak mam akcje w DM Mbank to jak wygląda taki skup przez PEKAO? Zgłaszam telefonicznie czy przez internet? Jak wygląda później przeniesienie akcji i prowizje? Możecie coś podpowiedzieć?
Musisz zadzwonić to swoje BM i zapytać są dwie opcje - osobiście lub telefonicznie przez swoje BM rok temu było telefonicznie ale jak teraz to nie wiem.
Jakie osobiście ? Gdzie wy żyjecie nie ma już osobiście ! Zadzwoń to Ci powiedzą . Jest 2 wyjścia albo masz to z poziomu panelu inwestora w jakiejś zakładce po prostu klikasz albo dzwonisz zależne od biura.
Akurat 2 lata temu jeździło się jeszcze osobiście, w tamtym roku można było ogarnąć przez tel. Za każdym razem mieli chyba opóźnienia w mbanku, to znaczy jak od 12.07 można będzie zgłaszać się do skupu, to w mbanku będą to ogarniali ze dwa dni później, bo nie będą mieli jeszcze żadnych informacji, co i jak mają robić.
Dzięki za podzielenie się doświadczeniami, jest kilka dni zapasu, więc będę od 12 lipca ostro szukał kontaktu z nimi. Dziś jakość obsługi jest wysoka, ale już jakość usług niestety gorsza...
W emakler ma być dostępny kafelek do składania odpowiedzi na wezwanie .Możliwe ze jeszcze dzisiaj , wtedy mniejsza prowizja ma być .Jak ktoś będzie wiedział jak ma być w PKO bp to niech da znać .
Chyba że się coś zmieniło bo zapisywałem się jakiś czas temu pewnie z rok. I właśnie dlatego przeszedłem z wezwaniami gdzie indziej bo 1 procent to dużo. Fakt że trzeba odjąć standardowa prowizje ale to i tak dodatkowe 0.6 do transakcji. W tamtym roku pewnie nawet nie zauważyłeś .
Dzwoniłem do PKO BP i opowiedziłem, że na forach są wyśmiewani z racji braku możliwości złożenia takiego zapisu elektronicznie z poziomu konta supermakler. Zasugerowałem, aby coś zrobili w centrali, bo przecież od strony IT to chyba jest proste do ogarnięcia - jak piszecie "kafelek" ;))), Gościu powiedział mi, żebym zadzwonił zz 2-3 dni. Rok temu musiałem do nich zasuwać kilkadziesiąt km po świadectwo i potem do innego biura. Cały dzień w plecy.
mi odpowiedzieli dzisiaj w pko sa ze nie przyjmuja swiadectwa depozytowego z innego banu ,kurde jakaś masakra ,muszę znowu dzwonić do pkobp i pytać na nowo
Dla mnie to jest nie do pojęcia. Owszem jeszcze parę lat temu jeszcze przed pandemia sam chodziłem. Ale już od dłuższego czasu uczestniczę wezwaniach mam mBank i bos . Podobno w mBank jest już kafelek w boś to też kwestia zakładki i kliknięcia. I we wszystkich prdywatnych domach maklerskich tak jest. Dziś z poziomu komputera masz dostęp do swoich pieniędzy , bierzesz kredyty załatwiasz sprawy w urzędach itd. A te państwowe dziadowskie banki nie potrafia ...