• Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~ja [109.173.154.*]
    Nie jest na bieżąco, a miałem tę spółkę. Ktoś mi powie, co się stało - tak w skrócie?
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~Jacek [37.47.158.*]
    Były członek zarządu zaczął kombinować. PozbylI się go już na szczęście z zarządu. Niestety, nadal ma spory pakiet akcji. W kazdym razie swoim zachowaniem (kiedy jeszcze był w zarządzie) doprowadził do zwały kursu - za plecami zgłosił propozycję absurdalnie wysokiej dywidendy, która oczywiscie nie przeszla, co zwaliło kurs. Kurs jest ewidentnie zmanipulowany. Czy takie działanie było legalne, będzie pewnie badała prokuratura. W sensie, ze nie każda manipulacja kursem jest nielegalna.
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~Odys [89.64.63.*]
    Że niby 14.4 to była absurdalnie wysoka dywidenda?
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~ja [109.173.154.*]
    Dzięki wielkie.

Chodzi o Olewską?

Znalazłem coś tutaj. https://portalanaliz.pl/wiadomosci/mennica-skarbowa-konflikt-w-akcjonariacie/

A słyszałeś coś o umieszczeniu Mennicy Sk na NC Alert? Bo takie głosy mi mignęły na tym forum.

• Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~aaa [45.152.251.*]
    To wątek z 2018 roku odkopany przez wylanych nieudolnych byłych pracowników, którzy teraz szkalują i z zawiści zrobili by wszystko żeby się poczuć lepiej (to znaczy gdyby się MNS potknęła). A tu problem, bo Spolkanrosnie jak na drożdżach i ma zyski o których im się nawet nie śniło... No wiec zostaje pisanie bzdur ponforach.
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~gan [213.134.185.*]
    Ewidentnie Jacek, z posta powyżej, jest z ekipy prezesa. A to właśnie działanie Prezesa doprowadziło do tych spadków. Szkoda Olewskiej, bo tak naprawdę, Zarząd miał świetne wyniki i powinni być obydwoje nagrodzeni. A prezes pokazał, że jest zachłanny i nie chce się z nikim dzielić. Ani ze swoją wspólniczką, ani z akcjonariuszami. Zraził do siebie wszystkich i efekt na kursie jest widoczny z nawiązką.

Ciekawy jestem tylko czy obecny niski kurs nie skusi kogoś do powiększania pakietów, w przypadku kolejnych starć między nimi.

• Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~gan [213.134.185.*]
    A, że kurs jest manipulowany, to zgadzam się i pisałem już o tym kilkukrotnie. Myślałem, że to spółdzielnia, ale to mogły być rozgrywki pod zwiększenie pakietów na WZA.
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~Ja [109.173.154.*]
    Rozwiniesz? Chodzi o obecny spadek, tak?
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: ~Akcjonariusz [188.33.240.*]
    https://youtu.be/mXq97_ABVNY
    50 minuta - zobacz, kto obiecuje dywidende i dzielenie się z akcjonariuszami. Wiarygodny i słowny? buahahaha
  • Re: Czy ktoś mi powie, o co tu chodzi? Autor: glokoo [31.1.15.*]
    Dokładnie !

Ciekawy komentarz pojawił się pod filmem:

"Dzień dobry ! Nie sądzi Pan, że byłoby warto ponownie zaprosić Pana Prezesa na webminar ??? Dlaczego do chwili obecnej nie ma uchwalonej polityki dywidendowej ? Dlaczego spółka nie zdecydowała się na wypłatę wysokiej dywidendy za zysk wypracowany w 2021 roku ? Dlaczego Pani Olewska została wyrzucona z Rady Nadzorczej ? Co jest źródłem konfliktu w zarządzie ? Dlaczego spółka nie komunikuje się z akcjonariatem ? Jaka jest strategia spółki na najbliższy czas ? Jak Pan Prezes zamierza zażegnać konflikt z p. Olewską ? To tylko niektóre pytania na które akcjonariat chciałby poznać odpowiedź ! Proszę rozpoznać temat. Być może Pan Prezes jednak zechce udzielić wyjaśnień do obecnej sytuacji w spółce ??? Pozdrawiam i z góry dziękuję za interwencję w tej sprawie !"

Może warto dodać kolejne wpisy, aby wywrzeć wpływ na Portal Analiz w celu zaproszenia Pana Prezesa na kolejny wywiad ??? Nie sądzę, aby Pan Prezes zechciał przyjąć zaproszenie. Ciekawe co i tym razem by nam naściemniał ?
[x]
MENNICASK -0,70% 56,40 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.