• Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: ~Prawilny [37.248.218.*]
    Wolumen 757 akcji z 8600 we free float? Skąd takie poruszenie ?
  • Re: Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Widzę , że cały czas pilnie obserwujesz Beein - słusznie . Spółka godna uwagi. Podaż już wysycha . Jak się przeanalizuje wykres i wolumeny to wzrosty na wiekszym obrocie rozpoczely sie z poziomu 16,70 - sprzedający wczoraj w okolicach 18 zł juz pewnie są na stracie .
    Ci co mieli się wysypać to juz chyba to zrobili . Potrzeba jeszcze jakiś czas by to się potwierdziło.
    Sunex powoli odbija ...a Grodno jak to Grodno - super wskazniki a kurs stoi w miejscu lub lekko się osuwa .

Kolega EM chyba już sprzedał swój pakiet bo ostatnio brak aktywności , a Pompa ciagle chce niżej by kupić :)

• Re: Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: ~Prawilny [37.248.218.*]
    Mam BeeIn w obserwowanych, bo w obecnym makro mocno wierzę w OZE, a w szczególności w pompy ciepła. Wygląda jednak na to, że NewConnect rzeczywiście "wysycha" - https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obroty-na-GPW-nizsze-i-bez-znaczacych-debiutow-NewConnect-wysycha-8370314.html. "Niepokojące są dane z rynku NewConnect pokazujące jak małym zainteresowaniem inwestorów cieszy się handel na rynku alternatywnym. Czerwcowe średnie obroty bywwły poniżej 8 mln zł – to najmniejsza wartość za ostatnie 30 miesięcy. Nawet biorąc pod uwagę "letni" czerwiec, obroty były niższe niż przed pandemią." Wniosek jest jeden - pozostaje rynek główny, czyli jeśli chodzi o pompy ciepła, to Sunex lub Grodno. Zaklinanie rzeczywistości, co do BeeIn, nic tu nie pomoże.
  • Re: Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Rynek NC wysycha , jednak wszystko ma swój koniec ....
    Dyskutujemy , spieramy się - wypowiedz się prosze jakie masz zdanie o Beein - bo z jednej strony obserwujesz ( czyli spółka godna uwagi ) , z drugiej piszesz negatywnie ( celem jest pewnie by część osób sprzedała i kurs się obnizył , a wówczas będziesz mógł kupić ) .
  • Re: Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: ~Prawilny [37.248.218.*]
    Dnia 2022-07-06 o godz. 10:39 obserwator82 napisał(a):
    > Rynek NC wysycha , jednak wszystko ma swój koniec ....
    > Dyskutujemy , spieramy się - wypowiedz się prosze jakie masz zdanie o Beein - bo z jednej strony obserwujesz ( czyli spółka godna uwagi ) , z drugiej piszesz negatywnie ( celem jest pewnie by część osób sprzedała i kurs się obnizył , a wówczas będziesz mógł kupić ) .

Moje zdanie jest takie, że to niestety mikrospółeczka, z której na siłę chciano zrobić konkurencję dla Grodna i Sunexu. Asumpt do moja krucjaty stanowiły li tylko wpisy Obserwator82 oraz Rumuna, którzy w imię obrony czci Beein postanowili ośmieszać i na siłę deprecjonować Grodno oraz Sunex (również na tamtejszych forach). Taka moja chwilowa słabość.... Rynek pokazuje jednak dziś doskonale gdzie jest miejsce Beein - obroty na ten moment: Beein 19 tys. zł, Grodno 290 tys. zł, Sunex 1659 tys. zł . Kurtyna

• Re: Co tak dzisiaj hula na BeeIn? Od rana prawie 10% FF się przewaliło ! Autor: ~Rumun [83.20.222.*]
    ubzdurałes sobie ze beein moze byc konkurencją dla grodna? Jedyne co ich łączy to pompy i solary w ofercie i to że są na giełdzie ale skalą działalnosci grodno bije beein na głowe. I patrząc na tą skale beein jest niedoszacowany wzgledem grodna i to 3 krotnie. Zresztą zobaczymy po wynikach o ile beein jest tanszy od grodna.
    co do samego grodna to spolka jest swietna do kółek miedzy 16 a 19 zł. Zrobiłem juz tam 3 okrążenia a teraz z racji zwały na szerokim czekam na 15 zł na grodnie.
    Beein dokupuje po trochu bo obroty słabe ale prognozuje 50 zł w 3 kwartale i wywalam cały pakiet
    "ubzdurałeś sobie" - no właśnie. O to mi chodzi ...
[x]
BEEIN 0,62% 8,15 2025-10-17 15:45:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.