Liczyłem na 10m jest 8,8 też dobrze, ale nie zaskakująco.Muszą jeszcze więcej inwestować w UA HR to świetna gierka ale musi być jeszcze lepiej pobierana, bo stali gracze już bardzo dobrze płacą
Taki wzrost to nie wzrost. To juz lepiej w obligacje wlozyc kase. Nie ma bata. Jutro spada kurs na ryja i tak do konca lipca. Moze potem cos drygnie jak 70 latkowi na widok nastolatki, ale fajerwerkow nie oczekuję.
pytanie ile mniej wiecej im zostaje na czysto z tego 8,8 mln, 2 lata temu było to około 3,5 mln dodatkowych kosztów do odjęcia , podejrzewam że teraz koło 5-6 , ma ktoś szacunki?
W tym miesiącu szykują się jeszcze lepsze. 582 miejsce w mikro płatnościach (poprzedni miesiąc 615 z tego co pamiętam) a tradycyjny pick gdzie gracze wykupują pasy miesięczne w HR dopiero za 10 dni.
Dodatkowo wyższe miejsce w pobraniach niż w ubiegłym miesiącu. Jeśli utrzymają powinny być rekordy
ale przychodów jest 1/3 więcej niż wydatków w usd, czyli wzrost dolara 10% oznacza wzrost zysku o 3 % przychodu czyli jakieś 0,8 mln zł miesięcznie na +
63 miejsce w downloads i 587 w grossing + wzrost dolara, jak na moje oko 10-15% wiecej przychodow, a wiec ponad 30 mln. jestem ciekaw (i znowu jednak dobralem wiecej tego gowna, juz blisko 0,1%)
Może i będzie rekord w postaci 30 mln, ale czy to akurat wiele zmieni? HR, który ma bardzo dobry przychód z użytkownika musi pozyskać znacznie więcej graczy, wtedy realnie spółka będzie warta znacznie więcej.
Przy tym sentymencie na rynku spółka żeby ruszyć z kopyta potrzebuje ponad 10 mln marży co miesiąc inaczej będziemy się w miejscu kopać.
PS. tak zaraz ktoś wyskoczy że przychód ważniejszy, ok w przypadku TSG może tak gdzie użytkownika gra w ich gry przez rok i dłużej, ale 95% gier boombit to hypercassual gdzie gracze po 2 tygodniach maksymalnie odinstalowują gre...
zgadzam sie z toba we wszystkim, tylko widac ze potrafia jednak tam marketingowo zadbac o to zeby jednak ludzi mocno klikale te ich gierki (choc nie oklamujmy sie, sa po prostu slabe). Dlatego ja dalej jestem bardzo pozytytywnie nastawiony bo jakby jest i Hunting Clash ktory daje stale dochody i gierki Hyper Casual i jak jedna padnie to nie bedzie strasznej lipy. Takie tam postrzegania lajka