• Prezes z synem mają... Autor: ~Złociutki [5.253.206.*]
    ...łącznie 434 000 akcji. Nie wykorzystany hajs z dywidendy z poprzedni i za ten rok to będzie lekko 30zł na akcje. To daje 13 000 000 000. Prędzej czy później sobie to wypłacą w postaci dywidendy. Poważnie co innego mieli by zrobić z takim budżetem. Jakoś mi się nie wydaje, że ich marzeniem jest za wszelką cenę rozwijać firmę.
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~pro [31.61.244.*]
    Skąd informacja o liczbie akcji syna prezesa? Nie słyszałem o posiadanych przez niego akcjach, co najwyżej o odwalanych przez niego akcjach
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~Czytelnik [178.42.183.*]
    Dnia 2022-07-04 o godz. 12:05 ~Złociutki napisał(a):
    > ...łącznie 434 000 akcji. Nie wykorzystany hajs z dywidendy z poprzedni i za ten rok to będzie lekko 30zł na akcje. To daje 13 000 000 000. Prędzej czy później sobie to wypłacą w postaci dywidendy. Poważnie co innego mieli by zrobić z takim budżetem. Jakoś mi się nie wydaje, że ich marzeniem jest za wszelką cenę rozwijać firmę.

Albo wiesz ile mają i kłamiesz, albo nie wiesz jaki jest akcjonariat spółki i pleciesz bzdury nie podając źródła swoich rewelacji.

• Re: Prezes z synem mają... Autor: ~Akcjonariusz [82.180.151.*]
    Połowę akcji w Bafago sp. z o.o. ma Prezes a drugą połowe ma Olewska. Czyli łatwo policzyć
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~Czytelnik [178.42.183.*]
    Dnia 2022-07-04 o godz. 15:03 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > Połowę akcji w Bafago sp. z o.o. ma Prezes a drugą połowe ma Olewska. Czyli łatwo policzyć

Faktycznie!!
    I dlatego na WZA nie zarejestrowało akcji Bafago sp. z o.o. https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/MENNICASK/akcjonariat a zarejestrowali się z posiadanych akcji prywatnych.
    Dodatkowo Olewska głosiła sprzeciwy do Uchwał i została odwołana za Zarządu.
    Jak znajdziesz zapis w KRS dot. udziałowców i posiadanych udziałów ww. w spółce z o.o. Bafago to możesz je pokazać. Sami ocenimy czy jest to 50/50%.  

• Re: Prezes z synem mają... Autor: ~Złotousty [82.180.151.*]
    "Głównymi akcjonariuszami są Jarosław Żołędowski i Agnieszka Olewska. którzy posiadają po 50% udziałów w spółce Bafago, która ma 50% akcji w kapitale Mennicy Skarbowej. Dodatkowo Jarosław Żołędowski posiada bezpośrednio 6,7% akcji, a Agnieszka Olewska 5,0%. Natomiast Aleksander Żołędowski zarejestrował na ZWZ 10% akcji."

https://portalanaliz.pl/pozostale/mennica-skarbowa-konflikt-w-akcjonariacie/
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~Złotousty [82.180.151.*]
    W sumie około 42% akcji z 1mln łatwo policzyć że maja ponad 420k akcji.
  • Źródłem wiedzy o składzie udziałowców spółki z o.o. Bafago jest KSR. Autor: ~Czytelnik [178.42.183.*]
    Dnia 2022-07-04 o godz. 17:23 ~Złotousty napisał(a):
    > "Głównymi akcjonariuszami są Jarosław Żołędowski i Agnieszka Olewska. którzy posiadają po 50% udziałów w spółce Bafago, która ma 50% akcji w kapitale Mennicy Skarbowej. Dodatkowo Jarosław Żołędowski posiada bezpośrednio 6,7% akcji, a Agnieszka Olewska 5,0%. Natomiast Aleksander Żołędowski zarejestrował na ZWZ 10% akcji."
    >
    > https://portalanaliz.pl/pozostale/mennica-skarbowa-konflikt-w-akcjonariacie/

Może dla ciebie źródłem wiedzy o składzie udziałowców spółki z o.o. Bafago jest portalanaliz. Dla mnie takim źródłem jest KRS.
    Mogę poszukać w komunikatach z końca 2019 r. informacji jak to Olewska kupiła od Żołędowskiego 50 tys. akcji spółki po 3,80 zł. i dlatego dostała się do Zarządu, a kurs spółki poszybował na 200 zł. 
  • Re: Źródłem wiedzy o składzie udziałowców spółki z o.o. Bafago jest KSR. Autor: ~Złotousty [82.180.151.*]
    https://rejestr.io/krs/466018/bafago

Tu też masz info że jest 50/50. Powiedz mi lepiej co ty z tego masz, że tak walczysz z tą informacją? To dla Ciebie źle czy dobrze, że jest 50/50?
  • Teraz mam wiedzę i świadomość tego co się dzieje w spółce. Autor: ~Czytelnik [178.42.183.*]
    Dnia 2022-07-04 o godz. 17:48 ~Złotousty napisał(a):
    > https://rejestr.io/krs/466018/bafago
    >
    > Tu też masz info że jest 50/50. Powiedz mi lepiej co ty z tego masz, że tak walczysz z tą informacją? To dla Ciebie źle czy dobrze, że jest 50/50?

Rozumiem, że jak zwykle źródłem konfliktu po 13 latach wspólnego prowadzenia biznesu są pieniądze, czyli podział wypracowanego kapitału. Nie wróży to dobrze dla funkcjonowania Mennicy Skarbowej. 

• Re: Teraz mam wiedzę i świadomość tego co się dzieje w spółce. Autor: ~Odys [89.64.63.*]
    Kasy jest tak wiele, że już zbyt wiele, żeby się sprawiedliwie podzielić, a i biznes pewnie żre "jak złoto". Wytrwali poczekają do sierpnia, do prawdziwej dywidendy, a nie tych ochłapów. Są bezczelni, ale dopóki biznes przynosi kasę...
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~gan [213.134.185.*]
    Złociutki zauważył, rzeczywiście ciekawostka, dlaczego nie ma informacji o zwiększeniu pakietu przez Aleksandra Żołędowskiego?
    Na WZA zarejestrował 104 001 akcji, a w ostatnim raporcie kwartalnym posiadał 52 469 akcji.
    Czy jest okres zamkniety do dokonywania transakcji przy WZA, czy to tylko dotyczy raportów?
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~abc [88.156.129.*]
    inwestory toć macie jak wół w strukturach akcjonariatu napisane że posiada 104 001 akcji czyli 9,99% a informować tzreba przy okreslonych progach jak Olewska 5% lub np. 10%
    to nie jest wiedza tajemna ale czego się spodziewać po inwestorach na bankierze :)
    i oni się domagają o źrodło informacji, które wymaga jednego kliknięcia myszką, kyrie eleiosn !! proponuje zrealizować strate i reszte kasy przelać na lokate, bo giełda was pochłonie ignoranci
    jak Olek dokupi jeszcze 218 akcji to będziecie mieli komunikat bo przekroczy 10% d:
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~KimJestAleksander [95.49.203.*]
    Szkoda tylko że to nie jest syn prezesa, może jakiś wujek albo brat, kuzyn, nie wiem, tam pół rodziny poupychane po spółeczkach prezesa w tym żona i była synowa w RN jako słupy. Chyba że jakiś syn z nieprawego łoża, o którym nikt dotąd nie wiedział.
  • Re: Prezes z synem mają... Autor: ~gan [213.134.185.*]
    No tak, ma 9,99%, więc nie musiał. Czyli albo nabywał przez 3 miesiące na rynku, co jest bardzo mało prawdopodobne, żeby tyle akcji skupił, bo kurs spadł. Albo odkupił od znajomych słupów, którzy byli poniżej progu. Ta druga opcja bardziej prawdopodobna.
    Sprytnie rozegrane, ale reputacji szybko nie odzyskają przy takich zagraniach.
[x]
MENNICASK -5,25% 57,80 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.