Posiadam 23 200 szt akcji Gobarto i chcę założyć porozumienie, które umożliwi zorganizowanie akcjonariatu mniejszościowego. W przypadku zainteresowania proszę pisać na e-mail pc20001@wp.pl Proszę o ujawnianie się akcjonariuszy, prawników którzy chcieliby wesprzeć inicjatywę i wszystkich ludzi dobrej woli, którzy mają doświadczenie i chcieliby nas wspomóc. Być może dotrzemy tą drogą do akcjonariuszy, którzy będą mieć razem ponad 10% akcji i np. przy pomocy SII będziemy mogli przeprowadzić skuteczną interakcję na akcję Cedrobu wykupu ZM Duda za przysłowiowy grosz.
Dziś nawiązałem kontakt z SII. Oni występują przed sądem w imieniu swoich aktywnych członków, którzy mają zapłacone składki. Jeśli w danym przypadku jest wielu poszkodowanych członków to mogą rozpocząć robić coś w sprawie z własnej woli i inicjatywy. Jeśli nie to jest możliwość opłacenia ich prawnika, który może nas reprezentować przed sądem gdyby wezwanie CEDROBU zakończyło się sukcesem co jest mocno wątpliwe. Wszystko co było państwowe się wysprzedało a teraz trzeba będzie wyrwać akcje od osób prywatnych co już nie będzie takie łatwe. Miejmy nadzieję, że na wezwanie nie odpowie nikt a kurs ruszy do góry w związku z sytuacją na rynku i ustawi inną poprzeczkę cenową dla CEDROBU.
Zgłaszam swoje 15 tys. Uważam, że jest teraz okazja żeby dokupić więcej, bo będą trzymać cenę przez jakiś czas Znane powiedzenie mówi, że najlepszą obroną jest atak
A rodzina Państwa Dudów się z nimi dogadała jakoś za plecami? Jeśli nie to nie mają najmniejszych szans na skuteczne wezwanie i wycofanie.Tak jak kilka lat temu kiedy więcej nawet płacili. Bo twarde 10% nie oddało. Jeśli teraz te twarde 10% by oddało to sprawa jasna, że pod stołem rozliczenie a oficjalnie marne grosze dla pozostałych 3%.
Bo na logikę - jeśli 3 lata temu nie oddali o kilka złotych więcej i teraz nagle mieliby się zgodzić i chyba coś nie hallo. Teraz kiedy spożywka będzie grana przez 2lata i ceny rosną.
To za duże pieniądze, żeby poszły pod stołem. Ale kto to wie. Ja nie wiem skąd przekonanie że rodzina D. ma 10٪. Czy jest jakieś żródło tej informacji.
Dziwne tylko że tak bierną mają postawę ci właściciele 10%. Przed chwilą opublikowali stanowisko zarządu Gobarto w sprawie wezwania. Trzeba przyznać że bezczelność mają ogromną. Chyba myślą że mniejszościowi akcjonariusze na tej spółce to idioci. Piszą że celem jest uzyskanie 95% i przymusowy wykup. O delistingu nie piszą. Może nie chcą przegiąć i wywołać mobilizację grupy mniejszościowych za wcześnie. Zobaczymy. Dla przypomnienia emisja ratunkowa dla PKM Duda gdy była niewypłacalność wyceniona została na 11 zł / szt.
Tak krótko i na temat. Razem mamy tutaj ok. 276 000 szt akcji co stanowi 7,3 % wszystkich akcji do wykupu. To jest dobra wiadomość, bo drobnica ma niewiele akcji Gobarto i cenę ustalą grube ryby które kiszą ok. 3,5 mln szt. akcji. Cedrob nie kupi takiej ilości akcji jaką chce w zaproponowanej cenie i to jest pewne na bank i nie wycofa spółki z obrotu giełdowego.Zgodnie z zasadą chytry traci 2 x więcej zapłacą za akcje 4 x więcej a jeśli nie to będą zmuszeni inwestować w nasze 13,57 % co w czasach lepszej koniunktury przyniesie nam mniejszy lub większy sukces finansowy w przyszłości. Jednym słowem będzie dobrze jak nigdy wcześniej i to jest pewne na bank.
Z tym przymusowym; trochę źle policzyłem (chodziło przecież o % z pozostałych do wykupu) ale jestem przekonany, że 95% całości przy tej cenie nie mają szans. Nie mają szans przy tej cenie kupić jakichkolwiek akcji oprócz przetrzymywanych przez słupy do animacji.
X5 ja jestem słaby w komputerach. Jeżeli uważasz że będzie proces z CEDROB to może zbieraj dla sądu wydruki codziennych zleceń sprzedaży i może codziennie sprzedaż
Robię rejestr od 7 lat. I wszystkie komunikaty Zarządu oraz Władz Cedrobu (nawet te mówiące że 10 zł za akcję to okazyjna cena). Do tego wszystkie ich "błędy" w niesieniu komunikacji się z rynkiem.
Zorro, chciałbym cię poznać bliżej. Zastanawiam się od kilku lat odkąd zacząłeś udzielać się na tym forum kim jestes, po co tu zaglądasz i jakie masz dysfunkcje poza tymi które zdradzają twoje prostackie, durnowate wpisy.
Andrzej ( Zorro )
Sprzedaleś zatem odpuść.
Zarabiaj miliony skoro tak dobrze inwestujesz.
Z całego serca Ci życzę.
My sobie tutaj będziemy powolutku walczyć.
Dołóż moje 16000 akcji . Mieszkam za granica nie mam zbytnio czasu na prowadzenie spraw w Polsce ale jak coś z miła chęcią się dołożę . Żeby tym złodzieja się noga podwinęła. Pozdro
Tom to super, ale zaglądaj na to forum częściej napewno się zorganizujemy. Ja brałem udział poprzednio i koszty niebyły duże. Z tego co pamietam to 2500 pln na osobę. Gobarto zwróciło kazdy grosz.
I jak ludzie samopoczucie ?? Jesteście tu czy sprzedaliście swoje akcje za grosze ?? Ja swój stan posiadania delikatnie zwiększyłem. Jeśli chodzi o wezwanie to zakończyło się totalną klapą i pokazało, że za 8 zł to Cedrob właścicielem Gobarto w 100% nie będzie. Kupili raptem 20% tego co chcieli i zwiększyli swój stan posiadania raptem o ok. 2,50%. Nie mają nawet 90% ogółu akcji i głosów na walnym. Będą musieli w niedalekiej przyszłości głębiej sięgnąć do kieszeni, bo to jest jedyna i słuszna dla nich droga. Czekam na wyniki w listopadzie a później będzie najlepszy kwartał w historii firmy, który wytyczy kierunek jazdy na północ. To będzie dobry rok dla akcjonariuszy Gobarto, jestem tego pewny na bank. A i zapomniałem dodać, że ciągle dokupuje bez obaw, że coś mi zniknie z rachunku jak co niektórym banki Czarneckiego :-)
Ja również mam swój mały pakiecik bez zmian. Jeśli Cedrob ma poważne zamiary dotyczące tworzenia grupy kapitałowej. Ponosi wezwanie z kolejną ceną. Jeśli chcą w swoim stylu wyrwać za pół darmo. Uchwalą delisting. Pozostawienie w akcjonariacie ponad 10% drobnych ale zorganizowanych utrudni im wiele planów.
Dnia 2022-07-02 o godz. 08:58 ~PC23200 napisał(a): > Posiadam 23 200 szt akcji Gobarto i chcę założyć porozumienie, które umożliwi zorganizowanie akcjonariatu mniejszościowego. W przypadku zainteresowania proszę pisać na e-mail pc20001@wp.pl Proszę o ujawnianie się akcjonariuszy, prawników którzy chcieliby wesprzeć inicjatywę i wszystkich ludzi dobrej woli, którzy mają doświadczenie i chcieliby nas wspomóc. Być może dotrzemy tą drogą do akcjonariuszy, którzy będą mieć razem ponad 10% akcji i np. przy pomocy SII będziemy mogli przeprowadzić skuteczną interakcję na akcję Cedrobu wykupu ZM Duda za przysłowiowy grosz.
Porozumienie jest gotowe na wszystko i nic nas nie zaskoczy. Jest zaangażowanie, jest moc i siła o której gdyby co będzie głośno a nawet bardzo głośno, rzeczowo i na temat.