• mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Na podstawie:
    - liczby komentarzy ok. 33,08 mln zł (przedział 29,9-36,25);
    - średniego dziennego peaku ok. 39,28 mln zł (przedział 37,84-40,71);
    - achievmentów na dużych konsolach ok. 47,69 mln zł (przedział 40,06-55,31).
    W pierwszym nie uwzględniłem Postala od CFG który ma dużo komentarzy ale mało z tego kasy dla CFG nie mówiąc o PLW a zaburzyłoby wiarygodnośc wyników.
    W ostatnim nie uwzgledniłem ostatnego dnia HF na Xboxie po wejściu do Game Passa, bo to by zupełnie zaburzyło wyniki (i tak już to stanowi problem na przyszłosć dla mnie bo o ile teraz to był jeden dzień to od teraz będzie każdy dzień jeśli chodzi o HF).
    Średni dzienny peak ma w ostatnich kwartałach najmniejszy zakres wachań (7,5%) dlatego on wydaje mi sie najbardziej reprezentacyjny. Liczba komentarzy na Steamie to wachania na poziomie 21,3% a achievmenty 38,1% co oznacza że obstawiam 39,28 mln zł ewentualnie prędzej nieco mniej niż nieco wiecej.
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~and [89.74.19.*]
    Mniemam, że do tej kwoty należy jeszcze doliczyć przychody z umowy z Microsoftem na Game Pass.
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Tak chyba umowę z Microsoftem trzeba będzie doliczyć, ale to chyba nie jest problem :)
    Tradycyjnie link z twittera nie jest możliwy do udostępnienia dlatego proszę sprawdzić wpis kriswawa na ten temat.
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~mario [85.198.226.*]
    Pojawiła się nowa rekomendacja dla PLW, gdzie przyjęto 11 mln zł z umowy HF na gamepassie i CMS18 na Epicu. Według mnie chyba trochę za dużo. Poza tym wyszło im w Q2 44,7 mln Ebit. Też jestem zdania iż nieco zbyt optymistycznie. W sumie 55,7 mln zł. Gdyby te przewidywania sie sprawdziły oznaczało by to rekordowy kwartał w historii PLW (oby tak było, nie mam nic przeciw).
    Trochę obawiam się jednak, że oczekiwania bedą zbyt wysokie i pojawi się niezadowolenie, żę PLW zanotowało gorsze od konsesnusu wyniki, które generalnie będą tak naprawdę bardzo dobre.
    P.s. na przyszły rok prognozuja 236 mln zł EBIT :)
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~bb [216.222.214.*]
    Horrendalne oczekiwania analityków... Czy wobec inncyh sektorów też są tak wymagający? ;)
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~ktos [91.246.104.*]
    stary zwyczaj fundow odnosnie playwaya, niedorzeczny konsensus podczas gdy cdr dostal tak smieszny ze sie plakac ze smiechu chce...
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: mysciak [89.64.53.*]
    Czy ja wiem czy za dużo. Prezes sam mówił w aktualnościach, że długo negocjował te umowy, żeby były opłacalne finansowo.
    Tym bardziej, że oddanie gry do Epica to praktyczne zredukowanie do zera przychodów z cmsa 2018 ( bo nawet DLC nie ma na epicu, czemu?)
    Podobnie z House Flipperem - raczej brak przychodów z Xboxa na pewnie jakiś rok czasu w zależności od tego na ile umowa ( bo tam z kolei jest tylko 1 dodatek obecnie bodajże). Choć akurat House Flipper chyba byl bardzo ciepło przyjęty w game passie, więc wyszła dobra reklama przed 2gą częścią i pewnie zwiększenie sprzedaży na PS4/Steam
  • Re: mój konsensus Q2 EBIT Autor: ~Jaca86 [112.210.24.*]
    Powinni jak najszybciej, przyspieszyć prace nad wszystkimi DLC dla xbox-a
[x]
PLAYWAY 2,34% 262,00 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.