• Walne Autor: ~chuda_ryba [5.173.249.*]
    Wiecie może, dlaczego prezes zarejestrował tylko niecałe 3,5% swoich akcji na walne?
  • Re: Walne Autor: ~Txy [83.29.120.*]
    Może nie potrzebował więcej.
  • Re: Walne Autor: ~chuda_ryba [5.173.249.*]
    Hmm... Czyżby tylko o to chodziło?

Jak się podsumuje ostatni rok, to widać, że najwięcej akcji akumulował prezes. Czemu się tym nie pochwalić na walnym? To byłby sygnał dla akcjonariuszy, że wierzy we własną firmę, bo kupuje jej akcje.

Poza nim swój udział zwiększyli też BNP i MJT.

W porównaniu z poprzednim rokiem mniej jest też akcjonariuszy drobnych, którzy się zarejestrowali na walne. To pokazuje trochę kierunek przepływu akcji od drobnicy do większych akcjonariuszy.
  • Re: Walne Autor: ~zorro [31.0.94.*]
    Nie rozumiem za bardzo co masz na myśli sugerujesz że sprzedał i zostało mu tylko tyle? Czym ma się chwalić na walnym, skoro od dawna wiadomo ile ma akcji. Cielaki z BNP w Q1 sprzedali 7k, a MJT zwiększył o 7k
    Jakby sprzedał, to byłby komunikat, sam zresztą wiesz. Po prostu nie rozumiem, dlaczego ukrywa na walnym, ile ma.

Wrzucisz link do aktualnego stanu posiadania BNP?
    Ok. Sprawdziłem. To już wiemy, kto cały czas sypał akcjami od początku roku. Całe szczęście dzięki stooq, który ma niekatulane dane. BNP miał 39k akcji na koniec 2021, a o po pierwszym kwartale tylko nieco ponad 2k. Akcje wyrzucone przez tfi w większości skupili prezes i MJT. Tym samym ostatni znaczący fundusz ewakuował się ze spółki.
    Po Q1 BNP mialo 32k.
    https://www.tfi.bnpparibas.pl/dokumenty,sklady-portfeli.html
    Źle patrzysz. 32k to wartość instrumentów w PLN. Ilość instrumentów w posiadaniu BNP to 2 111. Przyjrzyj się jeszcze raz.
    Raczej dobrze, odsyłam do dokumentu i zrobienie ctrl-f
    Raczej jednak nie. Przez 1Q BNP sprzedał prawie wszystko, co miał. Wcześniej podobnie się oczyścił fundusz Millennium. Zawsze myślałem, że grubasom w tej grze chodziło o wyciśnięcie drobnych, a tymczasem to fundusze dały się praktycznie wyzerować.
    Naprawdę masz problem z odszukaniem pozycji w pliku xls, oni maja kilkanaście funduszy, delko wystepuje chyba w 10, łącznie 32k.
    Ok. Zwracam honor. Zajrzałem tylko do jednego funduszu. Ale grubasów to oznacza, że fundusz się skraca. A skoro to robi, to strategia na wyciskanie będzie kontynuowana, póki fundusz nie odda wszystkiego, co ma.
    To bylo na koniec Q1, mam nadzieję że te pajace w Q2 już oddali resztę.
    Nie sądzę, by sprzedali. Ta podaż po 15 to może być ich sprawka. Dostali prawdopodobnie przykaz, by się zredukować, ale przez małe obroty nie ma odbioru i tak ich pakiet wisi i blokuje kurs.
[x]
DELKO -0,31% 6,48 2025-10-10 15:59:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.