• Peak, recenzje, linki Autor: ~PanAudytor [5.60.195.*]
    Gdzie śledzicie peak i recenzje? Jak to obecnie wyglada?
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~gość [31.178.26.*]
    Peak można śledzić tu:
    https://steamdb.info/app/680420/graphs/

Obecnie wygląda to tak, że bardzo wolno ludzi gra wpuszcza do gry (po 20-30min). Na Twitchu większość streamerów próbuje się zalogować, ale coraz więcej zaczyna ogrywać.

Recenzje branżowe na razie na poziomie 7/8. W większości recenzji przewija się opinia, że dodatek skupił się na tym co było już dobre w Outriders czyli loot/mody/dobra walka. Na minus krótka kampania/brak nowej klasy/powtarzalność. Na YouTubie też podobne opinie, że to raczej dodatek dla fanów serii. Cena dodatku też dość często kwestionowana.
    Niestety, SE nie odrobilo pracy domowej i na Twitchu większość ludzi wrzuciło i znowu czekają żeby się zalogowac
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Ehhh [193.193.81.*]
    Mam nadzieję, że skupią się bardziej na swojej grze, a dla SE zrobią niezbędne minimum następnym razem, bo szkoda przy takim podejściu SE na nich czasu
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~PanAudytor [46.169.29.*]
    https://steamdb.info/app/680420/graphs/
    Czy ten link to nie jest do podstawowej wersji gry?

https://steamdb.info/app/1785250/graphs/
    A ten do DLC?
    Tyle, że na ten moment nie ma oficjalnej premiery, więc nie ma możliwości śledzenia?

Generalnie to znowu porażka z serwerami i pewnie odbije się to na recenzjach . .
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Rychu [5.173.9.*]
    No to jutro górne widły
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~TakSeKlikam [79.184.238.*]
    Pozycja 13 na liście bestsellers steam'a, z czego 8 gier powyżej to znane tytuły z przecenami -50-80%.
    Gracze logują się do gry, jak chcesz obserwować peak graczy to na linku od podstawowej gry. Jak chcesz obserwować pozycję DLC na liście bestsellerów to na stronie dla DLC. Natomiast dane na Steamdb dla pozycji DLC nie są specjalnie aktualne. Obecnie 5 pozycja na liście globalnych bestsellerów.

Na ten moment wydaje się, że rozgrywka jest już stabilna. Ale chwilę trwało zanim się z tym uporali.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~PanAudytor [46.169.29.*]
    Jasne, dzięki.
    Czytam i oglądam i też wydaje mi się, że sytuacja już opanowana. Opinia poza tymi z wyrzucaniem z serwerów całkiem dobre.
    Jak oceniasz pozycję na global bestseller? Wydaje mi się, że jest bardzo dobra patrząc na to jakie obecnie tytuły są na promocji.
    Jak na razie to zalogowani gracze mają stabilną rozgrywkę, ale dostać się ciężko. Ja obecnie próbuję się zalogować od 30min. Znowu im się za to oberwie...

Pozycja na global bestsellers przyzwoita jak na DLC, ale na za wiele nie ma co liczyć, bo zazwyczaj sprzedaż DLC oscyluje w granicach 10%-30% bazy podstawowej gry. Myślę, że w tym przypadku będzie to bliżej tej dolnej granicy.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~PrawdeMowie [37.47.85.*]
    Czyli dorobili trochę gnojuwki do szamba.... buhahaha
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~DoPrawdy [193.193.81.*]
    "Gnojuwke" to twoj stary twojej starej wepchał i wyszedł gnój
    Na solówce cvvelu inaczej byś śpiewał
    Frustracie zassrany nieźle cię w duupcie zrobili z tą spółką wydymasie
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Hlehle [31.0.43.*]
    Widać kto frustrat po wpisach wyżej, które nic nie wnoszą poza obelgami
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Hlehle [31.0.43.*]
    PrawdeMowie produkujesz się tu od długiego czasu, na spółce której tak źle życzysz, dlaczego? Aby tanio dobrać, proste. Nie uda ci się to, już nie hahahaha
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Obytakdalej [89.64.44.*]
    Dziś już serwery prezentują się lepiej
    Tak, wczoraj w nocy z logowanie już było ok. Pierwsze logowanie trochę trwało, ale później można było się normalnie włączyć do gry. Przy grze solo wszystko chodziło płynnie. W drużynie nie grałem wiec nie wiem jak w takim przypadku wygląda działanie serwerów.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~CzteryK [89.64.60.*]
    Zauważyłeś poprawę grafiki? Czy już takim jestem fanatykiem że wydaje mi się.... Gram na series X i jestem przekonany że gra wygląda o niebo lepiej niż jak ostatnio grałem( z pół roku temu)
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Kulkamocy [31.7.41.*]
    Tez mi sie tak wydaje
    Raczej nie zauważyłem poprawy grafiki. Niektóre nowe lokacje faktycznie wyglądają bardzo ładnie, ale reszta raczej bez zmian. Gram na ustawieniach Ultra na PC. Kampania krótka, duże nastawienie na "grind" w dodatku bo doświadczenie, żeby przejść na kolejny Apocalypse Tier bardzo wolno leci. Nowe przedmioty z trzecim slotem na modyfikację sporo zmieniają.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~CzteryK [5.173.41.*]
    Ok. Na co ja zwróciłem uwagę to przerywniki. Aż wrzuciłem scenkę inna postacie i wiem że jest lepiej, ale przede wszystkim bajery świetlne w broniach zmieniły się . Gram np pukawce z łańcuchem błyskawic i teraz oprócz przeskoku tworzy się kula świetlna w miejscu z którego strzela. Tego nie było na pewno. Także pewnie omamiło mnie oświetlenie .
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~WyTempeJany [37.47.91.*]
    Jaaaa jak to dziś rośnie, masakra jaakkk tooo rośnie...... buhahaha
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Żal [193.193.81.*]
    Jakim trzeba być zerem, aby samego siebie plusowac, PrawdeMowie haaaaa
    Nie,nie ja chcę odzyskać swoje bo na tym szambie jestem bardzo w plecy w odróżnieniu od 11 bit które wie jak gry robić
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~mnaim [51.174.139.*]
    Ten ferwor minie tak szybko jak sie pojawił, niestety 150 zeta za dodatek to lekkie przegięcie, tym bardziej za zaraz potem reszta gra za free, jak juz to mialo miejsce, bo taka polityka. Ja tam czekam zakupem na rychla przecene, a problemy z serwerami ostatnio ucichły, ale sie nie zdziwię wcale jak wrocaa ze zdwojona sila w przypadku takze tej aktualizacji - taka to juz tradycja w sumie. :)
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~mniam [51.174.139.*]
    A pikowanie mozecie sobie tu sledzic: OUTRIDERS (App 680420) · Steam Charts · SteamDB
    Za dwa tygodnie znow bedzie maks tysiac graczy i cena spadnie.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~Autor [89.64.44.*]
    Tradycją jest, że nic mądrego nie jesteś w stanie napisać
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~CzteryK [5.173.48.*]
    Właśnie to mnie fascynuje. Nie wyobrażam sobie takiego podejścia . Wydać 50-200 tysięcy za akcję, albo i więcej i nie kupić dodatku za 200 zł. Choćby nie zagrać tylko bić statystki. Cóż dziwny ten kraj jest. Najlepiej czekać na innych. A co do ochów achów to jakoś nie widzę. Moja opinia jest taka że był upgrade graficzny. Kupiłem zagrałem zobaczyłem. Nie czekam aż 100 opłaconych bądź nie baranów puści film na YT.
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~mniam [51.174.139.*]
    Ja sie wypowiadam wylacznie z perspektywy gracza, po prostu za duzo bylo tego wyrzucania do pulpitu, do tego doszla wspomniana polityka cenowa. Z jednej strony dobrze, bo zwiekszylo to sama ilosc graczy, z drugiej niesmak pozostaje na widok tak szybkich i widocznych spadkow ceny artykulu, na ktory ty wydales prawie 300 cebulionow. :)
  • Re: Peak, recenzje, linki Autor: ~CzteryK [5.173.41.*]
    Z tym wyrzucaniem bądź ( jak w moim przypadku) braku możliwości zalogowania się to jest aż takicwstyd że szkoda w ogóle podnosić temat. Coś co nie powinno się w ogóle wydarzyć , a jednak. Jak dla mnie liczy się to że problem się pojawił , a nie że zniknął po jednym dniu. Gdybym akcji nie miał pewnie poczekał bym z zakupem na wrzesień. Nie ze względu na cenę lecz czas. No ale wyznaje zasadę jak już pisałem więc kupiłem i sprawdziłem.
    Też się zgodzę, że cena dodatku jest trochę wygórowana. Myślę, że jakby dodali nową klasę, to wtedy cena byłaby ok. Ale to jest polityka Square Enix, oni płacą za produkcję więc to ich sprawa jak chcą koszty odzyskać. Z drugiej strony, niektórzy w tym dodatku spędzą pewnie po kilkaset godzin, więc dla takich graczy wartość jaką otrzymują za tą cenę jest w porządku.

Mimo wszystko, patrząc jak wyglądały ostanie premiery Square Enix na Steamie, to peak po wydaniu dodatku na poziomie powyżej 11 tysięcy graczy przed weekendem to wciąż spory sukces. Myślę, że w weekend liczba grających jednocześnie może wzrosnąć do ok 15 tys.

Dla porównania peak graczy dla dużych gier od SE:

Marvel's Guardians of the Galaxy - 10,989
    NieR Replicant - 28,684
    FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE - 13,803
    BABYLON'S FALL - 1,188
[x]
PCFGROUP -2,56% 3,80 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.