W sumie nie wiadomo za co zostali ukarani zejściem na fixy.
Zobaczymy czy spolka postarała się to zmienić. Jeśli nie to będzie świadczyć ze maja gdzieś drobnych i powinni zwijać się z gieldy. Same kłopoty i koszty. Trzeba się tłumaczyć dlaczego odcina się PP i odwołuje emisję. A tak mogą sobie odcinać i odwoływać co im się rzewnie podoba. Od rana do nocy. 24/7
Myślałam, że to przez tę odwołana emisję. W ostatnim komunikacie nie było już Prefy na liście upomnień, bo chyba nie wolno karać 2 razy za to samo :) W sumie cały czas mam wrażenie, że po prostu ktoś spanikował po wybuchu wojny, nie przemyślał wszystkich aspektów tej decyzji. Nie zakładm, że Prezes chciał świadomie wyrządzić mi krzywdę,ale mimo wszystko mleko się rozlało.... Sama jestem ciekawa jak ta sytuacja się rozwiąże, żałuję, że nie zapisałam się na to Walne, bo może jednak w ramach przeprosin poczęstują tymi ciasteczkami :) Nie kojarzę, aby podobna sytuacja na giełdzie już miała miejsce i czy są na to jakieś przepisy w regulaminie GPW. Chyba nie ma, jak zwykle życie znowu przerosło ustawodawcę ? :)))
W sumie można by się potargować z Prezesem o jakiś rabacik na Łazarza, dobry pomysł:) Może dałby kilka metrów w suterenie :) Dzisiaj czytałam, że w Warszawie sprzedano mikroaprtament - 9m2 za 130 tys - szaleństwo:))) Nie wyobrażam sobie jak można funkcjnować na takiej przestrzeni, 3 kroki w każdą stronę :))))
Spółka znowu chce emisji z pp choć wszystkie wymienione w uchwale o odwołaniu czynniki istnieją nadal. To jest nie w porządku w stosunku do akcjonariuszy. Jeśli ktoś będzie na NWZA to powinien o to spytać. Jednak w kwestii odcięcia: To nie jest automat i odcięcie wartości praw poboru nie jest realizowane ani przez Spółkę ani przez władze giełdy tylko przez akcjonariuszy którzy wyceniają spółkę. Jeśli kurs po dniu poboru spadł - co jest naturalne przy niskiej cenie nowych akcji - to w wypadku uchylenia uchwały o nowych akcjach kurs powinien ( teoretycznie) powrócić do poziomu sprzed dnia pp (z uwzględnieniem T+2). Ponieważ nie wrócił można sądzić że wycena spółki znacząco spadła. Tu trzeba jednak brac pod uwagę wyjatkowo małe obroty na tej spółce. Niskie obroty to też jeden ze współczynników niskiej wyceny i małej atrakcyjności Spółki.