Przy spółkach o tak małej płynności większość transakcji dokonywanych jest w pierwszych godzinach. Jak ktoś chce zrzucać kurs to idealny moment na koniec dnia, bo kto miał kupić to już kupił i nie ma popytu.
Ktoś tu kupuje akcje, ale chce kupować tanio. Budowanie nastroju smuty na kursie jest w jego interesie.
Wyniki za II kwartał 2022r powinny być mocne. Dlatego też może ustalili dywidendę, gdyż zobaczyli dynamiczny wzrost środków w kasie. Wyplata dywidendy 30.09.2022r, czyli na koniec III kwartału, który zawsze jest najlepszy.
Patrząc na wyniki sprzedaży detalicznej za kwiecień i maj 2022r - odzież to najbardziej rosnący obszar w sprzedaży detalicznej: kwieceń 2022r - +121,4%r/r (w kwietniu 2021r był lockdown) maj 2022r - +17,7% r/r
Być może dokupię. Czekam na info - kto zostanie nowym prezesem i jakiś wizję spółki dla tej osoby. Oby wzięli jakiegoś profesjonalistę/profesjonalistkę.
Ja byłem mega sfrustrowany na zarząd, ale Prezes z szefem Rady Nadzorczej, który jest głównym akcjonariuszem - chyba też poczuli, że dla dobra spółki warto już powierzyć stery komuś ze świeżym podejściem.
Ja oprócz EAH mam z odzieżowych CDRL i bacznie sledze tą branżę.
Jak do zarządu trafi ktoś bardzo sensowny, a nie bajkopisarz to planuje dokupić. Obecnie jest raczej tanio niż drogo - biorąc pod uwagę fakt wypłacanej już cyklicznie dywidendy. Przecież 2zł, to 8-9% obecnej ceny akcji, a to atrakcyjny poziom w kontekście dywidendy.
Faktycznie błąd. Miałem w głowie do obliczenie dywidendy kurs 23zł, a był 32zł - stąd te 8-9%. Tak czy tak te 2zł dywidendy w tych czasach to nie mało.