Dywidenda ma małe znaczenie,tutaj teraz liczy się uchwalenie skupu z górnymi widełkami na 55zl, kurs ruszy bo to zabieg odwrotny do tego co zrobił np Columbus, czyli zapowiedź emisji akcji po której ta firma stoczyła się na dno, na Tim czeka nas wzrost, może nawet do 55zl, bo to jest cel Prezesa Folty
Jeżeli to wszystko takie oczywiste to kto sprzedaje. Idi...ta? Przez wystarczy poczytać kilka dni. Myślę, że czeka nas minus procentowy na raporcie miesięcznym.
a ja mysle ze sprzedają Ci ktorzy juz zakładali ze beda do czerwca milionerami.... a potrzebują kasy i teraz sprzedaja na minusie.... wojna bardzo duzo zmienila.....inflacja i drożyzna... ludzie wyciagaja kase bo musze za cos zyc... a nie wszyscy pakowali pewnie luzna kase ktora moga sobie trzymac na Timie latami... ja sam mialem 7k akcji a musialem o tysiaka zredukować i zapewne wielu inncyh też tak musiało...
A skąd te spekulacje o skupie? Jestem ciekawy czy utrzymają dynamikę przychodów. Trochę budów i domów jest do skonczenia, mamy lato, do jesieni wydaje się, że będzie dobrze, słabo wyszło z 3lp, ale taka koniunktura.
Takie pytanie, nie bijcie bo się nie znam. Jeśli kupiłem pierwszy pakiet akcji przed grudniem i dostałem za nie zaliczkę dywidendy, następnie kupiłem kolejny pakiet akcji w kwietniu, to teraz resztę dywidendy dostanę za całość posiadanych akcji, czy tylko za te, które miałem przed wypłatą zaliczki?
Dostaniesz tyle ile w danej chwili się należy, czyli to co wypłacają w danym momencie x wszytskie Twoje akcje na ten czas. Zaliczke grudniową za akcję które kupiłeś w kwietniu dostała ta osoba ktora miala te akcje w momencie wypłacania zaliczki (w wielkim uproszczeniu)