co to ma być? czy tu się KNF nie przygląda? czy ktoś to zgłaszał? ewidentne koryto rzeki regulowane po obu stronach, zjechali na 2.5 a i tak nikt nie oddaje...... dwa wnioski:
1. akcjonariatu który został już się nie wystraszy takimi akcjami, kto miał puścić już puścił, a wiadomo że SL tu się nie ustawia
2. chcecie nasze akcje? jechać na 7 zł to dostaniecie
to kupno 2 lub czasami 12 akcji na poczatek sesji, obserwuje od wielu meisiecy ; ktos mi mowil ze "animator" sie zajmuje czyms takim? zeby wstydu nie bylo ze sie nie otwieraja notowania przez np 2-3 godziny
Off topic - choć wazniejsza sprawa! W mojej gestii zaczynamy za chwile wzrosty ; już mowię co wg mnie na to wskazuje:
1. Kilka razy , i to juz od poziomu w okolicach 3 zł widzialem na arkuszu zlecen na 2,50zł wystawione zlecenie na 20 albo 25tys akcji. TO zlecenie sie pojawialo i potem znikalo oczywiscie. Na różnych spółkach, wiekszych i mniejszych widzialem podobne sytuacje; zazwyczaj dochodzilo dotego jakby wyznaczonego punktu i zawracalo-aktualnie ma to tutaj tez miejsce. 2. Niestety w ostatnich dniach zaliczyliśmy to nieszczesne 2,50 i od tego momentu mamy lekkie, ale zawsze to ODBICIE 3. Za chwile dywidenda, z których to środków mam nadzieje dokupi sobie troche akcji - no bo kiedy jak nie teraz w promocji, i to jeszcze ze srodkow dywidendowych. 4. SKup akcji zawieszony na ROK ; a pol roku minelo wiec z kazdym miesiacem jestesmy blizej odwieszenia co powinno znowu dac spore wzrosty kiedy polaczymy kupno zarzadu z wejsciem spekulantow 5. Wyniki - choc pierwszy kwartał na papierze nie wyszedl dobrze ;to kolejne mysle ze owszem, wyjda fajnie, bo jak ktos wczesniej tu pisał, w rapocie widac bylo ze zrobiono zakupy na ZAPAS ;stad maly zysk. 6. Chyba wlasnie w drugim kwartale zakupiony pod koniec zeszlego roku prodykcyjny mial ruszyc? wiec zwiekszamy moce i co za tym idzie mysle ze tez przychod + zysk.
a no i Arkusz zlecen dośc już rozwodniony. Jak ktoś wejdzie z 50 lub 100 tys zl- to mamy potęzny wzrost.
Z minusów, żeby być fair. Jak zacznie rosnąć, to ludzie nie wytrzymaja i zaczna wywalac, spowalniajac wzrosty :/ a bedzie co wywalac , bo bedzie kusilo bo po 20% wzrostu (a to przeciez dopiero 3,20 na chwile obecna by bylo ) :D
przecież 2-3k to masz co chwila na sprzedaży to skubaj śmiało. ja myślę że to odbicie niby małe to właśnie dlatego że jak niejeden zobaczył 2.5 to aż grzech było nie brać w takiej cenie jak jest Duża szansa że 5 może z łatwością gdyby był minimalny popyt. tylko właśnie popyt: żeby był, potrzebujemy jakieś espi z zarządu, ale nie o pierdołach jak ostatnio że kredyt czy nowy zarząd. kontrakty poproszę, jaki spadek rynków bez kacapow, jakie poziomy z marek własnych w Rosmanie itp to nas interesuje.