Dnia 2022-06-21 o godz. 09:10 ~JohnDeere napisał(a): > jest taki sposób , niby zapłacimy za pakiet akcji ale ... odbierzemy sobie całość pewnym "rynkowym sposobem" , chwilowo pożegnałem Enea
Pisałem w zeszłym tygodniu jak to wg. mnie zrobią. Wymiana akcji z ostatniej emisji pomiędzy Eneą a SP.
Bzdura, pieniądze z emisji akcji idą bezpośrednio na budowę i remonty sieci Enea Operator.
Za Bogdankę będzie dodatkowy bonus który może zostać wykorzystany w latach późniejszych na dofinansowanie elektrowni atomowych
Dnia 2022-06-21 o godz. 11:43 ~Jack napisał(a): > Bzdura, pieniądze z emisji akcji idą bezpośrednio na budowę i remonty sieci Enea Operator. > > Za Bogdankę będzie dodatkowy bonus który może zostać wykorzystany w latach późniejszych na dofinansowanie elektrowni atomowych
Jakoś nie wieże w ten dodatkowy bonus. Elektrownie atomowe na razie to odległa przyszłość.
Dnia 2022-06-21 o godz. 12:08 ~maciej napisał(a): > John deree sprzedal akcje i chce kupic taniej > dlatego pisze takie teksty > ale czy ja nie piszę , że sprzedałem? >> a scenariusz w sprawie Bogdanki to nie jest realny? przekonamy się w wynikach Enei po sprzedaży Bogdanki
Enea przejmowała Bogdanka cos kolo 67 zł moim zdaniem może dostać teraz 55-60 zł enea od skarbu państwa czyli może wykazać strate ale ważniejsze jest ze dostanie okolo 1,3 mld zł za swój pakiet