Witam mam pytanie i prosze o rade.Posiadam w danym momencie kwote 20tys funtow,przy danym kursie i w dnym momencie az zal mi je wymieniac ale nie wiem co robic.Czystahj wypowiedzi uczestnikow forum poprestu zalamuje rece poniewaz spotykam sie z wypowiedziamy ze funt moze spasc nawet do 3.5 cy to mozliwe,a jesli tak czy mozliwe jest w dluzyszm czasie ze kurs funta powroci chciazby do 4.8zl.Bardzo porsze o rade bo nie wiem co robic czy wymieniac na zlotowki czy tez jest szanas ze w roku 2009 kurs funta odbije sie w gore????
Nie dziwię się. Rzczywiście w ostatnim czasie na międzynarodowym foreksie funt zachowuje się jeszcze gorzej niż USD, a na to nałożyło się bardzo silne umocnienie złotego, które w mojej opinii, po części obliczone jest na kwietniową podwyżkę stóp w Polsce. Złoty jest bardzo mocno wykupiony i stąd korekta jest możliwa, ale niezbyt duża niestety. W przypadku GBPPLN może ona onzaczać powrót do 4,40-4,50 i powinna mieć miejscew ciągu najbliższych dwóch tygodni. Pamiętajm jednak, że polski forex należy do grupy rynków wschodzących - zatem niepewność jest tu zawsze wyższa.
W długim terminie szczerze powiedziawszy nie bardzo widzę przesłanki do dużego osłabienia złotego czy też znaczącego umocnienia funta, więc o 4,80 może być cięzko.
Pozdrawiam
Dnia 2008-04-14 o godz. 14:31 gosh123 napisał(a):
> Witam mam pytanie i prosze o rade.Posiadam w danym momencie
> kwote 20tys funtow,przy danym kursie i w dnym momencie az
> zal mi je wymieniac ale nie wiem co robic.Czystahj
> wypowiedzi uczestnikow forum poprestu zalamuje rece
> poniewaz spotykam sie z wypowiedziamy ze funt moze spasc
> nawet do 3.5 cy to mozliwe,a jesli tak czy mozliwe jest w
> dluzyszm czasie ze kurs funta powroci chciazby do
> 4.8zl.Bardzo porsze o rade bo nie wiem co robic czy
> wymieniac na zlotowki czy tez jest szanas ze w roku 2009
> kurs funta odbije sie w gore????