Mówiłem żeby kupować na dołku :) Zaczęli robić CARTREGS!!!! Dla przypomnienia - Novartis zapłacił za firmę robiącą CART: 12000000000 (tak, 12miliardów) zielonych dolarów... Dzisiaj jedna terapia za którą płaci NFZ to w Europie 300000 (tak, 300tysięcy) Euro.
Mistrzu Oro. W biotechu nikt nie czeka 10 lat tylko szybko kupuje żeby inny nie kupił. Po to takie poltregi pokazują wyniki na etapie laboratorium żeby ich kupić. Za 10 lat to duża big farma będzie z tego ciągnęła kokosy i będzie sie to nazywało jakoś po amerykansku farmaceutycznie. A ja już dzisiaj liczę zyski :) chociaż liczyłem na wiecej niż 8% , ale długi weekend mamy, w poniedziałek trzeba się przygotować na wysokie loty....mówiłem kupować na dołku :)))))
+8 zrobione 50 akcjami. Prześledźcie ile takich niusów, o działających cząsteczkach ogłosiły nasze giełdowe biotechy. Każdy. A ile było transakcji na tym etapie? Zero. Od laboratorium do udowodnienia działania jest bardzo daleka droga. Do finalizacji również. Za 2-3 lata, jeżeli nie będzie opóźnień, i pojawią się pierwsze obiecujące dane z kliniki można będzie wchodzić. Ale nie wcześniej. Każdy kto liznął trochę biotechu wie o tym.
Zamieszczają takie podpuchy żeby ubrać leszczy w papier. Niech powiedzą ile zarobili i jaka dywidenda jest planowana. Najwyraźniej to gra funduszu pod wywalanie akcji za wszelką cenę. Likwidują się więc nie ma się co dziwić. Tylko szkoda nieświadomych inwestorów. Teraz będą puszczać jakieś filmiki, symulacje co tydzień. A jak spełnią ukryty cel to powiedzą że jednak ta cząsteczka była inna niż im się wydawało.