• Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    https://iv.pl/image/sssa.GIb01Fe

https://iv.pl/image/sssa.GIb01Fe

Aktualnie kurs znajduje się na poziomach z 8 kwietnia 2021 roku. Ktoś tu usilnie ubija kurs aby testować poziom 61,8% ,a być może zejść do dolnej granicy trendu wzrostowego ,który aktualnie jest na poziomie 2 złotych za akcje ,co jest mało prawdopodobne ale możliwe.
    Trend wzrostowy trwał od końca stycznia do 16 maja ,gdzie wolumen wyniósł 1,7 mln akcji. Aktualnie mamy dławienie kursu przy znikomym 160 tysięcznym wolumenie ,a kurs akcji od 16 maja do 9 czerwca spadł o blisko 30%. Mamy tutaj do czynienia z ewidentnym manipulowaniem kursem akcji i próbą odkupienia możliwie dużej ilości. Spadki są zaledwie na 10% wolumenu wzrostowego. Nie ma tutaj mowy o jakieś panice ,złych informacjach ze spółki.
    Firma za 2 ostatnie kwartały zanotowała 6 mln złotych zysku ,a więc C/Z to aktualnie 6 po 2 kwartałach ,a oblicza się ją na podstawie 4 ostatnich kwartałów.

https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/SUNTECH

Wszystkie wskaźniki wskazują na wyprzedanie akcji. RSI godzinowy 31 ,RSI dzienny 25 ! ,RSI tygodniowy 45

Od 3 złotych wyprzedano raptem 64 tysiące akcji. Pojawiło się tutaj kilku troli ,którzy naganiają na spadki i od zapoczątkowania ich wpisów dziwnym trafem kurs zaczynał się obsuwać. Oczywiście nie mają zamiaru pojechać na WZA ,bo nie mają czasu ale zarząd jest fe. Ja na WZA będę i zawnioskuję do zarządu spółki aby zgłosiła próby manipulacji faktami na forum do KNFu. Co z tym zarząd zrobi to już jego sprawa.

• Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Dodam ,że popularność Suntech na biznesradar wzrosła o 300 pozycji i aktualnie znajduje się w top160 ,a to niweczy opinie ,że Suntech jest mało dostrzegalną firmą. Popyt jest ale ukryty i u osób z większym kapitałem. Leszczy na papierze brak o czym świadczy forum bankiera.
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: ~JA [109.173.154.*]
    zawsze spada w maju / czerwcu
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: _wiatrak_ [83.30.236.*]
    Bessa na NC ma się świetnie.
    Roczny spadek to ponad 40%
    Spadek od szczytu wykreślonego dwa lata temu to już ponad 50%
    Jakiekolwiek inwestowanie teraz - to łapanie noża, który jesienią powinien wbić się dno ( moim zdaniem po krachu ).
    Wszystko podpowiada, żeby niczego nie kupować : mikro i makroekonomiczne otoczenie spółek, globalna sytuacja polityczna i zdrowy rozsądek także.
    Kto ma twarde jaja - może i nawet powinien trzymać Suntecha, ale o szczytowaniu to raczej możemy zapomnieć na dwa kwartały przynajmniej ( chociaż gołym okiem widać, jak mocno się kurs broni i opiera spadkom ). Z drugiej strony, pozbycie się dużego pakietu jest obecnie niemożliwe bez wywołania znaczącej przeceny.
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: ~Desi [46.204.64.*]
    Tylko co ma bessa do suntecha? Jej udział w ncindex to zaledwie 0.54%.
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: _wiatrak_ [83.30.236.*]
    Zlituj się :)
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: ~JA [109.173.154.*]
    Suntech, wg mnie, to spółka "skazana na sukces". Nie ma powodów, żeby przypuszczać, że znacząco spadnie, a jeśli tak się stanie, ja nadstawię koszyczek, bo naprawdę to jest przyzwoita spółeczka o ciągle małej kapitalizacji. Produkt mają świetny, rozwijają się dynamicznie - czego chcieć więcej? Jeśli dobrze widzę, firma nie ma długów, a wskaźnik C/Z jest śmiesznie niski. Firma wypływa właśnie na szerokie, globalne wody i w sumie chyba należy się tylko cieszyć, że kurs wrócił na peron, żeby można było sobie dobrać. Przyjdzie, wg mnie moment, że spółka wystrzeli i wtedy warto będzie być na pokładzie. Tymczasem, moim zdaniem, warto cierpliwie i małymi pakietami zbierać coś, co już jest obiektywnie dużo więcej warte, a skoro jest, to czemu nie? Perspektywy są ładne.
  • Re: Ktoś na siłę uwala kurs. Autor: ~Hdie [37.30.44.*]
    Kto madry to zbiera
[x]
SUNTECH -2,13% 1,61 2025-10-22 16:27:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.