• transakcja pakietowa Autor: ~jestem [91.231.125.*]
    hahaha
    poszło 510000 po 3.25
    ubrani wystąp
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Dnia 2022-06-08 o godz. 18:42 ~jestem napisał(a):
    > hahaha
    > poszło 510000 po 3.25
    > ubrani wystąp

pan prezes pewnie sobie przełożył ze Spółki na własny rachunek ... nie przekroczy 30 % więc nawet nie będzie musiał informować
    w stosunku do ceny rynkowej kupił całkiem dobrze .. :)
    w porównaniu do ceny po jakiej Monnari skupowało nikt mu nie zarzuci manipulacji bo spółka sprzedała znacznie drożej niż kupiła .. :)

co oznacza - ubrani wystąp nie wiem :) :)
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Azatem [89.230.115.*]
    Jeśli to jego rachunek, to musi poinformować jako Prezes Zarządu. Jeśli nie poinformuje to znaczy ze nie on.
    Dnia 2022-06-08 o godz. 19:11 ~Azatem napisał(a):
    > Jeśli to jego rachunek, to musi poinformować jako Prezes Zarządu. Jeśli nie poinformuje to znaczy ze nie on.

jeśli to nie on to tylko FAIR Sp. z o.o przychodzi mi do głowy .. :)
    nie sadze aby ktoś nowy to brał zwłaszcza że to druga transza ..pierwsza poszła w marcu 890 tys szt więc układa sie to w ładna całość 1,4 mil
    To prawda. Taki pakiet to chyba tylko któraś ze spółek powiązanych mogła mieć. Jeśli to optymalizacja podatkowa to strasznie ordynarna, bo mocno poniżej ceny rynkowej. Jeśli to istotnie p. Prezes lub jego spółka, to odwagi mu nie brak.

Jeżeli podobnych transakcji ma być więcej, to zastanawiam nad rolą Roberta w ustawianiu kursu Monnari. Może warto się przyglądać...
    Dnia 2022-06-08 o godz. 19:27 ~Azatem napisał(a):

> Jeżeli podobnych transakcji ma być więcej, to zastanawiam nad rolą Roberta w ustawianiu kursu Monnari. Może warto się przyglądać...

możliwe ... :) :)

to kwota ponad 4 mil .. za wyciągnięcie kursu w tym roku z 2,40 na 4,00 warto mu/im zapłacić nawet 50 zł za dzień .. hihihi ..
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~matti [83.23.247.*]
    Jakieś głębsze wnioski Koledzy?
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Olo [93.159.139.*]
    Ciekaw czy ten pkc pod koniec sesji miałem zniwelować dysproporcje ceny rynkowej i tej z transakcji pakietowej
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Prezes [79.185.56.*]
    wniosek jest jeden
    skoro poszlo po 3,25
    to wiecej nie jest warte
    wiec kierunek znamy - na wykresach tez na ta chwile szalenstwo zakupowe sie nie zapowiada
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~milka [195.35.80.*]
    Dnia 2022-06-08 o godz. 23:01 ~Prezes napisał(a):
    > wniosek jest jeden
    > skoro poszlo po 3,25
    > to wiecej nie jest warte
    > wiec kierunek znamy - na wykresach tez na ta chwile szalenstwo zakupowe sie nie zapowiada

A może ktoś po prostu przełożył z jednej kieszeni do drugiej przy okazji robiąc sobie optymalizacje ..............???

• Re: transakcja pakietowa Autor: ~Jelonek [89.66.102.*]
    to sobie zsumuj gotowke z kapitalem netto
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~ss [77.252.51.*]
    dla mnie to bedzie 2 zł max tym bardziej ze idzie kryzys
    jakoś nudno się zrobiło :) :), że tak się zapytam delikatnie gdzie jest nasz ROBERTO ?? :) :)
    poszła transakcja pakietowa zaczęły się spadki i ....... wszystko ucichło ...hhhmmm
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Prezes [79.185.6.*]
    no jak nudno cene równają do pakietu :)
    Dnia 2022-06-10 o godz. 15:06 ~Prezes napisał(a):
    > no jak nudno cene równają do pakietu :)

Prezes czy ty widzisz kontrakty na SP500 .. ??
    3 wiedźmy czy niestety wskaźnik inflacji ?? - 70 pkt ciurkiem .. hhmmmm

jak patrze na ten obraz to stawiał bym ze kolejna seria tez nizej bedzie zamknieta
    daleko wysuniete wnioski ale lepiej juz bylo a za wysoko jeszcze na odkupowanie papierów

Dnia 2022-06-10 o godz. 15:23 ~Prezes napisał(a):
    > jak patrze na ten obraz to stawiał bym ze kolejna seria tez nizej bedzie zamknieta

obyś się mylił .. :) :)
    jeśli oni tak na poważnie dziś mają zamiar to MON po mimo że na te chwile się trzyma to raczej długo nie pozostanie w tym poziomie
    mam nadzieję że to wiedźmy i będę tak skakali hop - bęc po 50 - 70 pkt

no trzeba na biezaco patrzec w rynek na razie mamy trend mocno spadkowy i tego sie trzymamy
    Jeżeli Robert się nie odezwie po tej pakietówce, to zaryzykuję maila do KNF. To, że pisze głupoty na forum to nie jest jeszcze przestępstwo ale wprowadzanie w błąd co do sprzedaży OG, zakładania fikcyjnych stowarzyszeń nie jest już zabawą.
    Pewnie mnie zleją, bo wbrew pozorom jest bardzo cienka granica miedzy trollowaniem a wprowadzaniem w błąd i wywieraniem wpływu na kurs akcji ale jeśli byłby poprzez IP powiązany z jakimś funduszem albo innym podmiotem, to wystarczy mi samo wszczęcie postępowania.
    Dnia 2022-06-11 o godz. 12:07 ~Azatem napisał(a):
    > Jeżeli Robert się nie odezwie po tej pakietówce, to zaryzykuję maila do KNF. To, że pisze głupoty na forum to nie jest jeszcze przestępstwo ale wprowadzanie w błąd co do sprzedaży OG, zakładania fikcyjnych stowarzyszeń nie jest już zabawą.
    > Pewnie mnie zleją, bo wbrew pozorom jest bardzo cienka granica miedzy trollowaniem a wprowadzaniem w błąd i wywieraniem wpływu na kurs akcji ale jeśli byłby poprzez IP powiązany z jakimś funduszem albo innym podmiotem, to wystarczy mi samo wszczęcie postępowania.

pisałem o tym w innym wątku, że te ujadania i naganiania są pisane z pod tych samych IP często się powtarzających przy zmianie tylko ników ...
    najmocniejszym przegięciem było namawianie do przekazania skanu posiadanych akcji w celu jakiegoś fikcyjnego stowarzyszenia
    na skrzynkę założona na publicznym portalu interia.pl ...
    to jest wyłudzenie danych osobowych pokazujących w sumie swój majątek jeśli ktoś mocno jest zaangażowany w spółkę

zerknąłem dziś i widzę, że Jankesi mocno wczoraj popłynęli - 2,89 % kończąc prawie na minimach ..
    jeśli Azja z niedzieli na poniedziałek nie poprawi tego w górę to nie będzie zbyt ciekawie w poniedziałek
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Azatem [178.217.140.*]
    No to się wyjaśniło. Znowu spółka zależna nabyła za pieniądze spółki matki. Baaaaaardzo sprytnie.
    Plusem jest to że skoro właściciel zwiększa zaangażowanie, to chyba ma nadzieję...
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Luzik [109.42.113.*]
    Skąd pewność?
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~Nowy [195.182.15.*]
    Kto sprzedal prezesowi tyle akcji za tak niską cenę. Poniżej wartosci rynkowej.
  • Re: transakcja pakietowa Autor: ~matti [5.173.241.*]
    ...na zdjęcie z GPW?
    zbliżamy się do granicy .. brakuje zaledwie 3 %

Źródło: Puls Biznesu
    Treść chroniona prawem autorskim. Całość przeczytasz tu: https://www.pb.pl/prawa-i-obowiazki-akcjonariuszy-752485

Akcjonariusz może nabyć akcje w spółce publicznej w licznie zapewniającej mu przekroczenie 33% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę akcji tej spółki w liczbie zapewniającej osiągnięcie 66% ogólnej liczby głosów.

[x]
MONNARI 3,18% 5,84 2026-06-02 16:46:00
2026-06-02
Skup akcji własnych
2026-06-01
Skup akcji własnych
2026-05-29
Wyniki finansowe QSr 1/2026
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać