• Moje przemyślenia Autor: ~podrazka [195.136.165.*]
    miło mi dołączyć do zacnego grona akcjonariuszy Spółki.. pokrótce:

Na piątek przypada wypłata dywidendy dla Was to oznacza że Roman mieć będzie gotówkę,A to oznacza zakupy.

Po drugie zwiększa swój udział w akcjonariusze skupujac pakietami w cenach wyższych niż obecną,

Obecną sytuacja sprzyja wynikom firmy co wykazane zostało w Ebidta za 1wszy kwartał,z pozytywnym rozstrzygnięciem na kolejne kwartały

Możliwość akwizycji firmy z rynku wspomniana w raporcie

Zakup akcji przez osobę z RN to dowód na nie były to akcję z opcji czy menadżerskie tylko skupione na rynku po znacznie wyższych cenach

Itd

Sumarum:

Boryszew to "łakomy kasek" dla zagranicznych firm jako uzupełnienie działalności

Pytanie

Czy Roman chce sprzedać i po jakiej cenie??

Czy chce tylko wzrostu wartości posiadanych udziałów będąc nadal akcjonariuszem dominującym?

Niemniej jednak obecną wycena daleka jest od wartości księgowe i godziwe ,jest pokłosiem wypłaty dywidendy.

Zatem czas powiedzieć sprawdzam: czekam na piątek i następny tydzień..zibaczymy jaką moc ma Roman czy taka jak 5lat temu??

Za nami 4sesje spadkowe ponad 18%,

Warto też zauważyć,że wycena ściśle kontrolowana jak na np Enerdze
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~podrazka [195.136.165.*]
    O i ta cisza jakby nikt się nie interesował. Oto chodzi:)
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~inwestorGPW [83.28.236.*]
    Boryszew jest świetnie zintegrowaną grupą której spółki zależne działają we wszystkich segmentach gospodarki. Boom na samochody elektryczne to Maflow i Boryszew Automotive Plastics, Boryszew Erg. Ogromny nacisk na ochronę środowiska to znów Zakład Utylizacji Odpadów Spółka z o.o. w Koninie. Budownictwo i hutnictwo to Alchemia. Poza tym Boryszew ma mocną pozycję w kraju jak i na świecie.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Laszlo [31.0.123.*]
    tak wspaniale a kurs od dłuższego czasu na równi pochyłej.....co jest grane....cdn..
  • Re: Moje przemyślenia Autor: hfjdj [94.254.238.*]
    Śmiechu warte jest to naganianie. Boryszew wspaniały, Boryszewa kupujcie.

[x]
BORYSZEW 1,69% 4,80 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.