Obecnie jest C/Z 1,48 :-) I co ważne podkreślenia nie jest to efekt jakiegoś jednorazowego zdarzenia (np. sprzedaży jakiegoś aktywa). To solidnie operująca spolka (C/ZO= 1,18, rating AA+)
Wskaźnikowo jest lepsza od przywoływanej Bowim (zresztą spodziewam się znowu że zrzędy będą tu marudzić, że Bowim lepszy - nie wiem po co to robią na forum stalprofil).
Ja uważam że tu jeszcze się będzie działo, trzeba być cierpliwym. Ale każdy robi, jak chce.
Dawno pisałem niektórym nawiedzonym czekającym na wzrosty aby to wywalić i kupić bowim. Później fachowcy na forum kpili z tego a rzeczywistaość jest taka: bowim 15.7 stalprofi 11,54 Jescze 2 miesiące temu było równo. Czekajcie dalej - powodzenia!!!
Niestety rynek totalnie ignoruje spółkę, czas nie jest sprzyjający ale wycena stali dziś to już absurd - zysk od stycznia 2021 do dziś zapewne równy już wycenie spółki na giełdzie. Szkoda, że spółka mając tyle gotówki nie rozważa nawet skupu własnych akcji za 0,3wk, momentami odnoszę wrażenie że bardzo komuś zależy aby ten kurs nie był wysoki ale po co?
Rok na stalówkach.
Bowim +60%
Cognor +25%
Śmieć-16%
Tylko tak dla orzypomnieniq, może dziadki z zarządu pomyślą i zamiast 1zł dywidendy rzuca kilkadziesiąt milionów na skup.
Ciężko zrozumieć jakim trzeba być traktorem aby mając setki mln gotówki nie kupować swoich akcji za 0.4wk.
Po co kupować po 0.4wk jak za kilka tygodni można za 0.2wk.
Czy mają wydawać swoje miliony abyś ty mógł wyjść po 11zł?
Za jakiś czas oddasz grzecznie poniżej 10 a w lipcu i po 9.
Wystarczy że wynik będzie 20mln czyli mniej o 50% od IQ I jazda :)