• Rezygnacja prezesa Autor: ~ChrisBarnes [89.68.236.*]
    Jak oceniacie rezygnację Józefa Mokrzyckiego i rekomendowanie dr Siodmoka na prezesa? Dotychczasowy prezes rzeczywiście uznał, że zarządzanie tak dużym przedsiębiorstwem już przerasta jego kompetencje? Czy są jakieś inne powody? Zapraszam do dyskusji.
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~Ja [89.64.51.*]
    Po 37 latach chyba najwyższa pora na to by korzystać z tego co się wypracowało :-)
    Wg mnie okazja do zakupów, bo fundamenty bez zmian.
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~blablabla [188.47.125.*]
    Sluzznie ; nie każdy pracuje aż do śmierci ! Niech teraz korzysta z życia i nie choruje! 100 lat
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~Realista [5.173.131.*]
    jaranie szlug nie wychodzi na zdrowie, moze teraz ogarnie się :)
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~MW [31.61.237.*]
    Ktoś wie, czemu na prezesa nie został powołany syn?
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~Ktos [31.60.250.*]
    Dziwi to kazdego polaka prawda ? :D wystarczy ze syn dostanie w spadku firme, a prezesem niech jest osoba ktora najlepiej sie do tego nadaje
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~MW [31.61.237.*]
    Przyjmuję taki argument. Byłaby to bardzo pozytywna informacja. Chociaż kiedyś słuchałem wywiadu z synem Pana prezesa i wypowiadał się bardzo merytorycznie: znał firmę, rynek itd.
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~Smieciarz [81.190.37.*]
    Ja widzę tu dobrą decyzję i dość naturalną kolej rzeczy. Mokrzycki zrobił wiele dobrego, ale po 37 latach można się wypalić. Pewnie chce trochę odetchnąć, a i spróbować kolejnych wyzwań. Niektórzy mówią, że co 7 lat warto zmieniać pracę, bo rutyna później wypala od środka. Poza tym facet nie znika. Będzie dyspozycyjny w razie potrzeby.

Natomiast następca to ni byle kto. Siodmok w latach 2007 - 2019 był prezesem Grupy ATLAS. Zwraca uwagę kilka fragmentów z komunikowanych treści:

"Wiedząc, że przed sektorem zagospodarowania odpadów otwierają się zupełnie nowe możliwości i wyzwania, stojąc u progu kontynuacji ekspansji, uznaliśmy, że to optymalny moment na zmiany wewnątrz organizacji." "Henryk Siodmok jest doktorem nauk ekonomicznych, absolwentem Akademii Ekonomicznej w Krakowie na kierunku Ekonomia i Organizacja Handlu Zagranicznego ... jest ekspertem Centrum im. Adama Smith’a, współautorem i autorem publikacji ekonomicznych, w szczególności z zakresu przedsiębiorczości, kwestii reform podatkowych i wspólnych obszarów walutowych."
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/zmiana-na-stanowisku-prezesa-mo-bruku,akcje,297869

• Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~zainteresowany [5.173.3.*]
    no no oby się spisał
  • Re: Rezygnacja prezesa Autor: ~gala [89.64.127.*]
    Raczej to jest zostawienie starego biznesu komuś, kto zna go od podszewki, a Prezes będzie rozwijał ten nowy biznes, o którym w wywiadzie wspomniał - planują dużą inwestycję w biznes o większej niż mobruk rentowności - na razie zdradzili tylko tyle chyba.
[x]
MOBRUK 1,03% 342,00 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.