A co ty taki sceptyczny kolego skoro masz akcje..? Cos mi tu trolem zajezdza takim inteligentnym inaczej takim niby mądrym przynajmniej tak mu sie wydaje.Pisałes tu komus ze masz akcje to wklej screna z rachunku maklerskiego jak nie to nie rób siebie posmiewiska
Takie glupoty to mozesz dzieciom w przedszkolu pisac.Zawsze o tej godzinie ktos wystawi a ty poweisz ze to twoje.Zrób screna z rachunku maklerskiego i nie pajacuj
Widze ze zarzucasz innym ze pisza na forum ale ty robisz to samo tylko naganiasz na spadki.Nie mamy na to wpływu Mozemy tylko przewidywac przyszłosc .Zobaczymy kto ma racje
Widzisz, jesteśmy po tej samej stronie. Ty masz akcje, ja mam. Ty wierzysz w spółkę, ja też, dlatego ją kupiłem. Nie jestem trollem czy pajacem. Ja Cię nie obrażam. Różni nas to, że ja uważam, że giełdą rządzą zasady rynkowe, a Ty uważasz, że wystarczy pisać o odpalać na forum…. Na żadnym wątku nie można napisać nic oprócz: rakieta, odjazd, pompa….
Mam kupione po ok. 11 zł. i nie mam za duzo zalezy dla kogo to pojecie wzgledne wiec moge nawet stracic i duzo nie odczuje a ty strzelasz sobie w stope
Atakujesz kazdego kto napisze cos pozytywnego o spólce albo o kursie i przyłączasz sie do naganiajacych na spadki.bo myslisz ze to przyniesie odwrotny skutek Pierwszy raz kogos takiego widze
Ci co nabyli akcje przed notowaniami na giełdzie to raczej maja akcje bo musiałoby byc info od głównych akcjonariuszy Sochackiego i Lipickiego a ci a wiec grupa chyba z 10 osób czy wiecej maja spółke z oo.FKL maja ponad 13% wiec o sprzedazy tez musiałobybyc info Wiec ci co sprzedali to ci co nabyli po pierwszych notowaniach na giełdzie.Kupil np. po 17 po czym jak zobaczyli ze nie rosnie to sprzedawali coraz nizej
Raportować o zejściu poniżej progu muszą tylko Ci, którzy byli ponad progiem. Jeśli przed IPO kupiłbyś ponad 5% akcji to musisz zaraportować. Na ten moment nie ma możliwości sprzedaży przez głównych, dużych akcjonariuszy oraz INC, ponieważ mają 6 miesięcy lockup. Każda inna sprzedaż może się odbywać bez informowania o zejściu poniżej 5%. Ale uważam, że to sprzedają rozczarowani drobni.
Chodzi o lockup na 640 tys akcji. 340 tys Sochacki, 250 tys Lipiński i 50 tys należących do INC PE ASI (podmiot zależny od INC). Dokument informacyjny strona 28.
Zarząd jest pod progiem wezwania. Poza tym oni mają akcje założycielskie po 1 zł. Potem był split 1:10 ale liczba akcji wzrosła 10 razy. Są zarobieni:)
Bo zarząd jest głupi żeby sprzedawać? Tak samo jak główni nie sprzedają tak i zarząd nie sprzedaje zresztą nie ma takiego info a mają obowiązek informowania.Tak jak pisałem.Jedynymi kto sprzedaje jest d.b.lna drobnica
Poprawcie mnie jeśli się mylę:
Wszystkich akcji jest 1 160 000
Lockup jest na 640 tys sztuk
FKL ma 156 400 - czyli przy sprzedaży raportuje
Akcjonariusze którzy kupili po 25 zł mają 220 520 sztuk
Carpathia Capital ma 10 tys szt