Moja teoria że obserwator82 to ktoś z zarządu. Tak naganiał, tłumaczył i to również na innych spółkach portfelowych INC. Plus ten ruch z akcjami aby policzyć ilu "nas" jest. To policzyli ile wisi na hakach i... Sukcesywny zjazd do bazy. No cóż może się mylę(bez obrazy) ale jak na tak obytego i wiedzącego pewnie więcej niż 99% tutaj akcjonariuszy o spółce i mechanizmach giełdowych... I tak bardzo się mylić? Przynajmniej... DZIWNE.
Żrą i naganiają i agresywnie spychają kurs albo mają to na krótko albo mają inny cel ja nie oddam papieru!!teraz jak nic nie wart tym bardziej nie oddam haha
Sprawa emisji to niestety porażka ... trzeba się zastanowić co dalej ... kurs w chwili obecnej wg.mnie juz zdyskontował to wydarzenie i to z nawiazką. Ciekawe jest to , iż ostatnio w ciągu 3 dni przemieliło sie około 240 tys sztuk .... dużo drobnicy musiało oddać ze strata
do Lesława - czy jestem przegrany ..... czas pokaże
Natomiast w cenie jest miejsce jeszcze na przecenę ze względu na wyniki za 2Q. Nawet Beein było pewnie liczone już pod koniec 1Q po cenie emisyjnej. A to tylko mały elemencik. Nie ma praktycznie nic co stoi lepiej, niż na zamknięciu marca. Cześć nawet solidnie przeceniona.
Weź pod uwagę , że to juz wiemy . Beein było ksiegowane po 25 zł a dzisiaj w okolicach 10-11 zł . Aktywa inwestycyjne spadna - pytanie o ile procent 20-25 ? Kurs od konca marca spadl z 3,75 zł ( ostatnia świeczka była mocno wzrostowa w marcu ) . Same licencje , które INC posiada sa warte kilka dobrych milionów ze wzgeldu na czas jak potrzeba by je uzyskac.
Dla mnie slabe wyniki za 2q22 juz są w cenach . Na chwile obecną kapitalizacja to około 23 mln zł .
Może oddało duzo drobnicy, może nie oddało. Patrzę na dane to taki wolumen to nic niezwykłego. Gdyby się 2-3 razy tyle przewinęło w sesji to dawałoby bardziej do myslenia.
Ok, powiedzmy ze dołek zaliczony przy założeniu, ze aktywa mocniej nie będą przecenione. Ale mamy jeszcze 20 dni.
Z emisji było 1,2 mln sztuk do wzięcia. A na razie przewinęło się lekko ponad 300 tys. Nie porywa.
Temat emisji jeszcze moze byc obecny ....pytanie czy komuś nie zalezało by do emisji nie doszło i dlatego cene zrzucil ponizej 2,5 zł .... a pozniej ulica sie podlaczyla i powstal szybki zjazd ponizej 2 zl z ładnym wolumenem ..... to jest gra , o ktorej sie nie dowiemy
zastanawialem sie tez nad wrogim przyjeciem ale chyba zbyt dużo ma obecny Zarzad - przede wszystki Prezes Świlinski i Wice prezes Huczek .... musieliby 40 % zebrac ...to taka teoria spiskowa bo przy tej cenie to moze ktos by chetnie przejał INC
Staram się pisać merytorycznie to co sądzę , że Ty masz sporą stratę i emocje Cie zżerają to nie jest mój problem ...zawsze pisze , że trzeba myśleć samodzielnie a forum jest do wymiany opinii. Chciałbym by były to wymiany merytoryczne ale ..... Lesław pozdrawiam Cię a o mój portfel się nie martw ;)