Cześć, w komunikacie Apator pisze:
"Łączna wartość dywidendy wyniesie 16,4 mln zł, co stanowi 89% zysku netto Apator SA z rok 2021 r." ale zysk netto jaki jest np. na biznesradar.pl to 63 mln zł. 89% z tego nie daje 16,4 mln. Czego nie rozumiem?
Dywidenda zawsze jest wypłacana z zysku netto Apator SA. Zysk netto Apator SA wyniósł 18.4 mln zł za rok 2021, dlatego dywidenda stanowi 89% tego zysku netto, co jest dokładnie napisane w raporcie bieżącym.
Sorry, że może zadaję głupie pytania (uczę się dopiero). Ale może ktoś mi podać konkretnie linka do tego raportu bieżącego, w którym jest napisane, że zysk netto wyniósł 18.4 mln?
Ja dotarłem tylko tutaj: https://www.apator.com.pl/relacje-inwestorskie/raporty-biezace/szacunki-skonsolidowanych-wynikow-finansowych-za-2021-r-oraz-za-4-kwartal-2021-r
i tam ciągle nie widzę tego 18.4.
Do tego rada setki tysięcy. To szok !!!
Przyszło do strat z dwóch ostatnich kwartałów, tłumaczą się wszystkim, tylko nie tym ile doją dla siebie kasy .
Jest wszystko w sprawozdaniach w załącznikach i też o zysku dokładnym.
Co z tymi ponad 40 milionami zrobili z sprzedaż działki, skoro nie ma jej w dywidendzie ? Czy wypłacają sobie za to wysokie uposazenia i idzie na nie ciekawą bieżącą ?
Zarząd i rada nadzorcza wypłaca sobie miliony czy będzie zysk czy nie, w myśl powiedzenia czy się stoi czy się leży milion się należy , a akcjonariusze drobni są bezradni .