Na jednostkowym spółka wygenerowała ponad 11 mln pln zysku!!! Oj bedzie się działo, czas urealnić wartość spółki. HAJDAR podciągaj teraz wycenę i zyski, bo te zapowiadają się godnie. Spółka generuje kasę!!!
Sprawa jest prosta zobaczymy jak to się przełoży jutro na kurs, jeżeli dalej będą dwie transakcje w ciągu dnia to można zapomnieć o wzrostach w najbliższym czasie, jakie by informacje nie były podawane to prawda jest taka że od roku kurs cały czas spada coraz niżej
Wszystko jest do pewnego czasu. Wartość ksiegowa 6,90 zl za akcje, spółka zarobiła 11,3 mln pln na jednostkowym za 1q 2022! Co daje aż 0,17 pln zysku na akcje po 1q 2022! Q kasie spółki ponad 23 mln pln!
A spółka z kapitalizacja 60 mln pln, gdzie aktywa spółki to 537 mln pln, przy znikomych zobowiązaniach.
Powtarzam, że nie ma takiej drugiej perły na GPW i nie wiem czy kiedykolwiek byka spółka tak nisko wyceniana. Ja jestem od 20 lat ba rynku i nigdy nie widziałem takich wskaźników
Jak tak dalej pójdzie, to spółka za 2 lata będzie mieć aktywa 10 zł na akcje. Jak wspomniałem spółka będzie generować teraz ok 20 -25 mln pln zysku rocznie. Z samych obligacji alvernia planet mamy WIBOR 6 M + 5%. Obligacji mamy ponad 110 mln pln. Do tego inne udzielone pożyczki i obligi, które również są oprocentowane :)
Myślę że 23 mln pójdzie na dywidendę.
I tak ponad 60 procent zostanie w spółce A kapitalizacja wzrośnie co najmniej 100%
KCi w oczach pluralis też nie może wzorować po dnie z notowaniami.
Dlaczego nie sypiecie? Każdy chce tanio kupić perełkę i nie idzie? A co jak ruszy? Tutaj kapitałem 0,5 mln pkn można spółkę zawiesić na +30 - 40%. A jsk wiemy kapitał nie śpi, tylko czeka na akcje:)
Akcje na GPW już ponad 10 krotnie taniej niż kapitalizacja. A co roku spółka według moich szacunków będzie wykazywać zyski na ponad 20 mln pln. Obecne stopy % x wierzytelności, które posiadamy. No ładnie:)
pamiętam kiedyś skok w jedną sesję ze 1 na 1,50. W którym miałem przyjemność uczestniczyć. Dla takich momentów warto chyba te kilka sztuk posiadać .A widzie , że do 0,74 udało się wam zejść. Czy jest to
wasze ostatnie słowo?Nie wiem. Dlatego kupowal będę 3x w odstępach czasowych za drobne. Niech leży