Przepraszam ale czegoś nie rozumiem, ostatni raport spółki mówi że dyspozycja wypłaty dywidendy została odrzucona, dlaczego więc spodziewacie się jej wypłaty?
On 26 May 2022 the NASDAQ CSD Branch in Lithuania, most probably because of FCIS Information, rejected the Company’s instruction to pay the dividends, announced at the Annual General Meeting of the shareholders on 29 April 2022.
Masz czarno na białym ostatni raport ze dyspozycja wypłaty dywidendy została odrzucona, więc spytaj w XTB z jakich środków została wypłacona: ze środków które przesłała spółka czy ze środków własnych XTB :) Serio piszę, żeby potem nie było płaczu że pieniądze wydane a na rachunku w XTB debet który trzeba uzupełnić.
Dnia 2022-05-30 o godz. 13:09 ~ech napisał(a): > Xyz udzielasz się na tym forum i wkur...sz ludzi :) XTB wypłaciło dywidendę z środków własnych hahaha. I ktoś to łyka :)))))))
Czytaj uważnie i ze zrozumieniem i nie obrażaj. Nic takiego nie napisałem, pomylili się tobie autorzy wpisu.
sposób wypłaty dywidendy w XTB (prawdopodobnie jedynie ze spółek zagranicznych, ale pewny nie jestem) jest nieco bardziej skomplikowany niż w innych biurach maklerskich. Nie chce wchodzić w szczegóły bo jak o tym czytałem to mnie to kompletne nie interesowało
~ech skoro wiesz lepiej to powiedz skąd w XTB pochodziły środki na wypłatę dywidendy skoro KDPW ich nie przelał? Wiesz czym jest KDPW czy myślisz że spółki wypłacając dywidendę robią przelewy do biur maklerskich samodzielnie? :)
~ech piszę tu aby niektórzy wreszcie się obudzili, bo co jakiś czas jakiś mądrala z rachunkiem w XTB napiszę że dostał "dywidendę" a reszta sprawdza czy też już jest przelew :) Tymczasem prawda jest taka że dywidendy nie ma i nie będzie a w międzyczasie spółka też przestaje istnieć....
no popatrz, XTB jako jedyne przelało dywidendę a inne biura maklerskie tego nie zrobiły. Więc pewnie pozostałe biura maklerskie się pomyliły i jedynie XTB przelało bez pomyłki ;) jak dla mnie to brzmi logiczne ;)
Dzwoniłem do ING - na moją prośbę sprawdzili sprawę i stwierdzili, że "spółka nie zarejestrowała dywidendy w KDPW". Nie umiem wyjaśnić czemu klienci XTB dostali.
ręcę opadają... tak, w BOŚ mają problem z przewalutowaniem na złotówki 0 (słownie: zero) EUR które otrzymali na poczet wypłaty dywidendy
Polecam obudzenie sie i próbe działania bo jak narazie wielu wierzy że nic sie nie stało. Może gdy też zainteresujecie sie swoimi pieniędzmi i zaczniecie zadawać pytania, decydenci którzy w marcu zadecydowali o zaoraniu spółki pomysla jak to zrobić aby "sankcje" nie uderzyły głownie w drobnych akcjonariuszy.