Jak dla mnie to mozesz pisac ile wlezie - jak ktos pisze ze to przeszkadza to jego problem ze kieruje sie forum przy podejmowaniu decyzji inwestysyjnych.
Mi to pomaga takze ja chetnie lapke w gore dam! Mam wszystko pod reka, a nie wszystkie newsy znalem !!!
Dokładnie. Najlepszym przykładem niech będzie to 2 grosze. To tylko 1/6 całej dywidendy, ale kilka lat temu to dywidendy były poniżej 1 grosza.
Droga Warrena Buffetta jest jedną z najlepszych. Gdyby Polacy 500+ wrzucali na konto maklerskie, kupując akcje takiej spółki jak PCC Exol, to młody/młoda po ukończeniu szkoły średniej w wieku 19/20 lat miałoby kasę na pierwsze mieszkanie. Gdyby trzymał ciut dłużej i dorzucał kasę z pensji to w wieku 40 lat nie musiałby już pracować.
Waldeczku drogi pierwsza dywidenda wypłacana niespełna 9 lat temu to 0,007 złotego. Obecna to 0,12 zł. Chyba widzisz istotną różnicę w tym czasie. Za 5 lat dywidendy będą już liczone w złotówkach. Tak więc wszystko przed nami. Ty jak skończysz 18 lat i będziesz mógł otworzyć sobie rachunek maklerski i spekulować jak ci się zachce. Trzymaj się, jutro rano do szkoły wracaj i pilnie ucz się. A ja znowu przed komputerem.