Czy moglibyście się podzielić przewidywaniami, najlepiej opartymi o podobne wcześniejsze przypadki, jaki scenariusz może wydarzyć się dla osób, które nie zapiszą się na sprzedaż akcji, czy będzie to dla nich opłacalne czy niekoniecznie?
1. Zbiora 95 % kupuja spółkę i jest wykup przymusowy schodzą z giełdy
2. Nie zbiora 95% podwyższają ofertę w wezwaniu
3. Nie zbiora 95% spółka bedzie dalej notowana wypuszczają akcje pp dla większościowych i zdejmują z giełdy
4. Nie zbiora 95% jest notowana dalej
5. Nie zbiora 95% Nie są zainteresowani kurs leci poniżej 2 zl
Dnia 2022-05-28 o godz. 18:57 ~Ryszard napisał(a): > 1. Zbiora 95 % kupuja spółkę i jest wykup przymusowy schodzą z giełdy > > 2. Nie zbiora 95% podwyższają ofertę w wezwaniu > > 3. Nie zbiora 95% spółka bedzie dalej notowana wypuszczają akcje pp dla większościowych i zdejmują z giełdy > > 4. Nie zbiora 95% jest notowana dalej > > 5. Nie zbiora 95% Nie są zainteresowani kurs leci poniżej 2 zl
co do ostatniego punktu to raczej nie po to spółka o kapitalizacji w przeliczeniu ponad 340 mln zł notowana na fińskim NASDAQ negocjowała akwizycję przez ponad 7 miesięcy z takimi tuzami m.in. jak Asseco, a także robiła szum medialny w Europie itd. zatrudniając kilka kancelarii prawnych, doradców inwestycyjnych, pośredników itd., by nagle powiedzieć że nie są zainteresowani...
Nie jest. Zapisujesz się, jest decyzja i masz hajs po akceptacji. Wiadomo szybciej jest opchać w rynek ale po co skoro cena obecnie jest niższa niż oferowana. Ja ogólnie jestem ubrany w te akcje i nie sprzedaje.
A jeżeli nie zbiorą wymaganej liczby akcji po tej cenie i będą chcieli podwyższyć, to co się staje z tymi co się zapisali na zaproszenie: - ich zaproszenie zostanie anulowane i będą mogli zapisać się na wyższą cenę czy - ich akcje zostaną zakupione po tej cenie z aktualnego zaproszenie a na podwyższoną cenę będą mogli zapisać się pozostali?
A gdybyś Ty skupował akcję, to wolałbyś wszystkim zapłacić wyższą cenę, czy też większości po cenie umówionej (niższej), a tylko pozostałym po cenie wyższej...
Tak jest jak mówisz. Ci co się zapiszą sprzedadzą po 3,99 a jak będzie wezwanie po większej cenie to zostaną najwytrwalsi. Tutaj będzie grubo. Inteliwise jeszcze wszystkiego nie powiedział.
Cena uczciwa. Ja sprzedałem i jestem zadowolony.. Ponad 50% na dużym pakiecie, więc inwestycja roczna bardzo dobra, życzę Effecte, żeby na zakupie zarobili tyle % co ja.
Nie dać się wyleszczyć z akcji. 50% to nie jest dobra inwestycja.. Ja nie oddam aż nie zrobią wezwania po wyższej albo niech sobie rozwadniaja te akcje to pokaze tylko ze są słabi i nie warto dalej w nich inwestowac
Było już kilka takich przypadków, nie podniosą ceny bo po 3,99 zł skupili 90%. Teraz wszyscy są rozgorączkowani ale za 2 m-ce to będą oddawać akcje po 3,60 zł bo spadnie płynność a główny ma czas.